Okullara Özel Güvenlik Görevlisi Alımları Başladı

Koronavirüs kapsamında güvenlik önlemlerinin her zamankinden daha çok değer kazandığı ortamda Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan tüm okullara güvenlik görevlisi alımlarına da hız verildi. Kaynak: Okullara Güvenlik Görevlisi Alımları Başladı! Özel Güvenlik Görevlisi Maaşı Ne Kadar?

Okullara Özel Güvenlik Görevlisi Alımları Başladı
  • 05 Ağustos 2020, Çarşamba 10:15

İşkur’un Toplum Yararına Program çalışması kapsamında istihdam edilmesi düşünülen güvenlik görevlilerinin hangi şartlara sahip olması gerektiği de yine belli olan detaylar arasında!Okullara Güvenlik Görevlisi Alımı Tarihi Belirlendi!TYP okullara güvenlik alımı başvuru tarihleri belli oldu. 2019-2020 eğitim öğretim yılında Toplum Yararına Program çerçevesinde 60 bin kişi bu sektörde istihdam edilmişti. İşkur aracılığıyla yapılacak olan güvenlik görevlisi alımlarının hangi şartlarda yapılacağı ise merak ediliyor. Konuyla alakalı daha çok bilgi almak isteyenler TYP’nin ekranında yer alan uygulama alanından MEB Güvenlik seçeneğini seçtikten sonra ara butonuna basarak fikir edinebilirler.Özel Güvenlik Görevlisi Olmak İçin Neler Yapmak Gerekir?Özel güvenlik görevlisi olmak isteyenlerin kendi şehirlerinde bulunan ve sertifika vermeye yetkili olan kurumlardan silahlı veya silahsız eğitim almaları gerekmektedir. Ayrıca, her yıl, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ÖGG sınavına katılmaları ve istenilen skoru elde etmeleri istenmektedir. Söz konusu sınav altı kez yapılmaktadır. Bu sınavdan geçer not almak isteyenlerin skoru en az 60 olmalıdır. Fakat, ilk girişlerinde sınavı kazanamayan kişiler, birbirinin peşi sıra gelen dört sınava girerek tekrardan şanslarını deneyebilirler.

İki farklı güvenlik görevlisi alımı yapılmaktadır. Herkesin tahmin edebileceği gibi silahlı ve silahsız olarak açılan pozisyonlar bulunmaktadır. Silahlı temel eğitim süresi 120 saat olarak belirlenmiştir. Toplam 18 iş günü eğitim yapılmaktadır. Bu sürecin 15 günü temel dersler iken üç günü ise silah dersleri olarak verilmektedir. Silah eğitiminin iki günü teorik olmakla beraber bir gün poligonda 25 mermi atış eğitimi bulunmaktadır. Silahsız eğitim süresi ise 100 gün olarak belirlenmiştir. Bu süreç silahlı eğitimin aksine 15 gün olarak belirlenmiştir. Aynı zamanda eğitimlerin hepsine katılmak gereklidir. Ancak, toplam ders süresinin %10’luk kısmına mazeretsiz, %30’luk kısmına ise mazeretli olarak katılmama hakkı bulunmaktadır.Özel Güvenlik Görevlisi Maaşı Nedir?Son yıllarda artan işsizlikle beraber şansını özel güvenlik görevlisi olma yolunda deneyenler için en çok merak edilen hususlardan birisi de özel güvenlik görevlilerinin aldığı maaştır. Ancak, özel güvenlik görevlilerinin almış olduğu maaş silahlı veya silahsız olarak çalışmalarına göre değişmektedir. Silahsız özel güvenlik görevlileri; genel olarak asgari ücret seviyesinde maaş almaktadır. Ancak, silahlı özel güvenlik görevlileri ise 2.500 ile 3.000 TL arasında değişen maaş alırlar.Bunun yanı sıra, İşkur TYP ilanlarına başvuru şartları da herkes tarafından merak edilmektedir.İşkur’a kayıtlı olmak ve aynı zamanda işsiz statüsünde bulunmak18 yaşını bitirmiş olmakEmekli aylığı almıyor olmakÖğrenci olmamak Bşavur işçi İŞKUR YAPILAÇAK 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık