Okullara 20 Bin Güvenlik Görevlisi Alımı İçin Süleyman Soylu'dan Açıklama

Okullara 20 bin güvenlik görevlisi alımı için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'dan açıklama geldi. Bakan Soylu bugün yaptığı açıklamada , alım için çalışmaların başladığına yer verildi.

Okullara 20 Bin Güvenlik Görevlisi Alımı İçin Süleyman Soylu'dan Açıklama
  • 14 Şubat 2019, Perşembe 16:02

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'dan güvenlik görevlisi alımı açıklaması. Geçtiğimiz ay ikinci 100 günlük eylem planını açıklamış ve okullara güvenllik görevlisi alımı yapılacağını söylemişti. 20 bin güvenlik görevlisi alımı açıklamasının ardından adayların meraklı bekleyişi başladı. Bekleyiş devam ederken bir yeni açıklama da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'dan geldi. Bugün Altındağ Karapürçek Esnaf Buluşmasına katılan İçişleri bakanı Süleyman Soylu, asayiş olaylarında elde edilen baraşıya değindi ve okul çevrelerinde uyuşturucu sattırmamak için denetimlerin çok sıkı bir şekilde yapıldığını söyledi. Emniyet ekiplerinin yanı sıra okullara güvenlik personeli de alınacağını söyleyen Bakan Soylu , alınacak güvenlik personelleri ile okul çevrelerinin daha da güvenli olacağını söyledi. TÜRKİYE GENELİ ALIM OLACAK İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı aracılığıyla imzalanan protokol ile okul çevrelerine 5 bin 329 polis, 1.506 jandarma ve 20 bin güvenlik görevlisi olmak üzere toplamda 26 bin 835 personel alınması kararlaştırıldı. Bakan Soylu yaptığı açıklamada çalışmaların sürdüğünü ve kısa sürede ilana çıkılacağını söyledi.  Söz konusu protokol ile ilgili geçtiğimiz ay açıklama yapan Program Koordinatörü Ahmet Yıldızdoğan şu ifadeleri kullanmıştı: “Çocuk psikolojisinden, protokol kurallarına kadar meslek mensuplarının ihtiyaç duyduğu tüm alan ve konuları kapsayan çok geniş bir program hazırladık. Meslek mensuplarının yoğun istek nedeniyle, ülkemizin her noktasından ve zaman farkı gözetmeksizin ulaşabilmeleri için de programımızı internet destekli planladık. Alanında en yetkin eğitmenlerce hazırlanılan programı başarı ile tamamlamaları halinde katılımcılarımıza üniversitemizin sertifikasını veriyoruz. Bu alanı kendine meslek olarak gören herkesin katılmasını öneriyoruz. Daha önceki dönemlerden farklı olarak halen mesleğine devam eden polis ve jandarmadan da katılım oluyor. Mesleğini icra eden güvenlik görevlilerimizin mağduriyet yaşamamaları için uzaktan eğitim formatında planladık.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık