Öğrencilerin suçu; kampüse izinsiz girmek!

Öğrencilerin suçu; kampüse izinsiz girmek!
  • 14 Ekim 2014, Salı 12:16

Öğrencilerin suçu; kampüse izinsiz girmek!

Çanakkale'de 24 Eylül tarihinde basın açıklaması yapmak istedikleri okullarına alınmayan, sonrasında bazı öğretim görevlileri ile birlikte okula giren ancak, çevik kuvvet ve özel güvenlik personeli tarafından yaka-paşa dışarıya atılan öğrencilere bir şok da ÇOMÜ'den geldi. ÇOMÜ'nün, 10'a yakın öğrenciye soruşturma açtığı öğrenildi. Gerekçe ise, bu durumdan daha garip; “İzinsiz kampüse girmek ve üniversite yönetimi aleyhinde slogan atmak”!!!


Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde saldırıya uğrayan bir öğrenciye destek olmak amacıyla okullarında 24 Eylül tarihinde basın açıklaması yapmak isteyen, ancak önce okula alınmayan, sonrasında ise Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feyzi Uğur'un gözleri önünde özel güvenlikçiler ve çevik kuvvet polisleri tarafından okul dışına 'yaka-paşa' atılan öğrencilere bir şokta COMÜ yönetiminden geldi. 5 öğrencinin yaralandığı olaylar ile ilgili olarak yaklaşık 10 öğrenciye soruşturma açıldı. ÇOMÜ Hukuk Müşavirliği tarafından görevlendiren soruşturma görevlisi tarafından soruşturmaları yürütülen öğrencilerin dün son günü olan savunmalarını vermeleri istendi. Savunma yapılmadığı takdirde ise delilleri görev karar verileceğinin ifade edildiği ilgili yazıda, öğrencilere 'suç'ları da tebliğ edildi.

“Kampüsü izinsiz girdiniz”

ÇOMÜ, kendi bünyesinde öğrenim gören öğrencilere yönelik açtığı soruşturmada ilginç suçlar gösterdi. Öyle ki ilgili yazıda; “24 Eylül 2014 tarihinde, ÇOMÜ Anafartalar kampüsü girişinde meydana gelen olaylarda; izinsiz gösteri ve açıklama yapmaya çalışmak, izinsiz olarak kampuse girmek isteyen grubun içinde olmak, kampüs giriş ve çıkışında yer alan turnikelerin önüne geçmek suretiyle idari ve akademik personelin yanı sıra, öğrencilerin giriş çıkışını engellemek, bir özel güvenlik elemanının darp edilmesi, üniversite yönetimi aleyhine sloganlar atmak iddiaları” yer aldı. Soruşturmaya dayanak olarak ise, “ÇOMÜ özel güvenlik güçlerinin tutanağı” gösterildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık