Muhalif listeye oy veren güvenlik çalışanı işten atıldı

Çiğli Belediyesi’nde Özel Güvenlik Görevlisi olarak çalışan Yeşim Koçhan, CHP delege seçimlerinde muhalif listeye destek verdiği için işten atıldı.

Muhalif listeye oy veren güvenlik çalışanı işten atıldı
  • 29 Eylül 2017, Cuma 22:16

Çiğli Belediyesi’nde Özel Güvenlik Görevlisi olarak çalışan Yeşim Koçhan’ın devam eden CHP delege seçimlerinde muhalif listeye destek vermesi nedeniyle işten çıkarılması üyesi olduğu Güvenlik Sen tarafından protesto edildi.

Belediye binası önünde bir araya gelen Güvenlik Sen üyeleri 'İşimi Geri İstiyorum' pankartı açtı. Yaptığı açıklamada hukuksuz bir şekilde işten atıldığını söyleyen Koçhan, işe iadesini istedi.

Çiğli Belediyesi'nde yaşanılan sürecin son bir yıldır yaşanan OHAL hukuksuzluğunun birebir yansıması olduğunu ifade eden Güvenlik Sen Genel Başkanı Serdar Aslan, "Sömürü ve talan düzenin arsızca ve hukuksuzca sürdürüldüğü bu dönemde sosyal demokrat anlayışa sahip bir belediyenin haksız yere bir emekçinin isten atmasını, emeğin en kutsal değerdir anlayışına ters düştüğünü belirtmek isteriz. Çigli Belediyesinde yaşanan bu durum milyonlarca işçi ve emekçinin canı pahasına sömürüldüğü bu devirde sosyal demokrat anlayışın emekten yana ortaya koyduğu yada koymaya çalıştığı pratiklerle ters düşmektedir" dedi. 

İşten atılan özel güvenlik işçisi Koçhan, iş başı yapana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini dile getiren Aslan şöyle devam etti:

"Devlet eliyle türlü şekilde yaratılan mağduriyetlerin bir parçası olmak asla ve asla sendikamız olarak kabul edilemez. Hiç bir gerekçesi olmadan haksız bir şekilde isten çıkarılan üye arkadaşımız Yeşim Koçhan'nın derhal işine dönmesini talep eder ve OHAL hukuksuzluğunun yarattığı türlü adaletsizliklere Çiğli belediyesinin bu tavrı ile  ortak olmamasını istiyoruz". (İzmir/EVRENSEL)

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık