Milliyetçilik Bizi Birbirimize Düşürüyor, Oyuna Gelmeyelim!

Egemenler biz işçileri din, dil, ırk temelinde bölerek birbirimize düşüyorlar. Artan milliyetçilikle Türk-Kürt düşmanlığı kışkırtılıyor. Egemenlerin kullandıkları söylemler ve tutumlar insanları kutuplaştırıyor.

Milliyetçilik Bizi Birbirimize Düşürüyor, Oyuna Gelmeyelim!
  • 24 Nisan 2016, Pazar 9:24

Geçtiğimiz seçim döneminden bu yana toplumda net bir şekilde hissettiğimiz kutuplaşma Türk-Kürt düşmanlığına doğru ilerliyor. Aynı işyerinde birlikte çalışan işçiler yanında bulunan işçi kardeşlerine düşmanca bakar hale geliyor. İnşaatta çalışan bir işçi arkadaşımız işyerinde yaşadıkları bir olayı bizimle paylaştı. Arkadaşımızın anlattıkları iktidar sahiplerinin milliyetçiliği kışkırtarak biz işçileri birbirimize düşman etmesinin acı bir örneğidir.

İşçi arkadaşımız 18 Nisanda bize şunları anlattı: “Şantiyede birlikte çalıştığımız genç bir işçi arkadaşımız üzerinde “Amed Spor" yazılı formasını giyiyordu. Bu formayla bir iki gün şantiyede çalıştı. Türk olan işçi arkadaşlarımız tişörtü giyen işçi arkadaşımıza karşı milliyetçi önyargıyla yaklaşıyorlardı. Pazar akşamı tişörtü giyen arkadaşımız Türk işçiler tarafından şantiye çıkışına çağırılarak feci bir şekilde dövüldü. Dövülen genç ve iki arkadaşımız daha olay yerinden polis tarafından alınıp götürüldü. Götürülen arkadaşlarımızdan hâlâ bir haber alamadık. Hiçbir şekilde kendilerine ulaşamadığımız için de bugün iş durdurduk ve çalışmadık. Onlardan bir haber alıncaya kadar da çalışmayacağımızı proje sorumlusuna söyledik. Şu an hâlâ bekliyoruz."

Arkadaşlarının durumunu anlatan bu işçi arkadaşımız, “biz aynı yerde aynı koşullarda birlikte çalışıyoruz. Aynı yemekhaneyi paylaşıyoruz. Bu yaşananlar bizi birbirimize düşürmek isteyenlerin işine yarıyor. Halkları birbirine düşman ediyorlar" diyerek tepkisini dile getirdi.

Şantiyede gerçekleşen bu olay tırmandırılan milliyetçiliğin bir göstergesidir. Türk-Kürt birbirine düşman edilmek isteniyor. Televizyonlarda yer alan haberler, programlar, egemenlerin kullandıkları kin ve nefret dili halkları yeniden birbirine düşürmeyi amaçlıyor. Egemenlerin bizi bölmelerine, birbirimize düşman etmelerine izin vermemeliyiz. Bizler aynı işyerlerinde birlikte çalışıyoruz, aynı mahallelerde birlikte oturuyoruz, aynı okul sıralarında birlikte okuyoruz. Dilimiz, dinimiz, kimliğimiz ne olursa olsun bizler işçi ve emekçileriz. Egemenler bizi birbirimize düşürerek haklarımızı elimizden alıyorlar, düşük ücretleri ve uzun çalışma saatlerini dayatıyorlar. Haklarımızı bir bir elimizden alıyorlar. Bizler yan yana gelip patronların sömürü düzenine karşı birlikte hareket etmeyelim diye aramıza sürekli olarak kin ve nefret tohumları ekiliyor. Birbirimize düşman olursak hiçbir zaman güçlü olamayız. Bizi güçlü yapacak olan şey işçilerin birleşmesi, hakların kardeşleşmesi ve egemenlere karşı birlikte sınıf mücadelesinin yükseltmesidir.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık