KAAN Uygulaması Kapsamına Alınan Ülke Genelindeki Sitelerde Eğitimlere Başlandı

Özel güvenlik görevlilerinin genel kolluk kuvvetleriyle etkili iletişim ve işbirliği ile koordinasyonunu sağlamak, aidiyet duygularını geliştirmek, suçu meydana gelmeden önlemek, meydana gelen olaylardan genel kolluğun en seri şekilde bilgisinin olmasını sağlamak, devam eden olaylara etkin ve zamanında müdahale ederek olay yerindeki delillerin sağlıklı şekilde muhafazası ve genel kolluğa teslimi amacıyla Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı tarafından “Genel Kolluk-Özel Güvenlik İşbirliği ve Entegrasyonu (KAAN) Projesi” hazırlanmıştır. Proje ile hali hazırda 81 ilimizde 2.503 ayrı noktada 68.727 özel güvenlik görevlisi ve 11.574 genel kolluk personeli marifetiyle hizmet verilmektedir. Projeye geçiş sürecinde Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığınca 80.301 genel kolluk personeli ve özel güvenlik görevlisine eğitim verilmiştir. ÖZEL GÜVENLİK DENETLEME BAŞKANLIĞI

KAAN Uygulaması Kapsamına Alınan Ülke Genelindeki Sitelerde Eğitimlere Başlandı
  • 16 Haziran 2021, Çarşamba 12:55

İstanbul ili Esenyurt ilçesinde yapılan denetimler neticesinde; bazı sitelerde usulsüz özel güvenlik hizmeti sunulduğu,  özel güvenlik görevlisi olmayan kişilerin danışman unvanıyla özel güvenlik görevlisinin yetkilerini kullandırılmak suretiyle çalıştırdığı, buralarda çalışanların site yöneticilerinin hukuka aykırı taleplerini yerine getirerek site sakinlerinin huzurunu bozdukları ve buralarda meydana gelen bazı olayları polisimize haber vermedikleri yönünde alınan şikâyetler üzerine tespit edilen eksiklerin giderilmesi amacıyla; İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU’nun talimatları doğrultusunda, Genel Kolluk-Özel Güvenlik İşbirliği ve Entegrasyon (KAAN) Uygulamasının ikinci aşamasına geçilmesi için onay alınmıştır.

2021 yılı içerisinde öncelikle site ve benzeri yerlerde görev yapan özel güvenlik görevlileri olmak üzere KAAN uygulaması kapsamında olmayan yaklaşık 90.000 noktada çalışan 270.000 özel güvenlik görevlisine gerekli eğitimler verildikten sonra projeye dahil edilerek ülke genelinde özel güvenlik izni alınan tüm noktalarda projenin faaliyete geçirilmesi planlanmaktadır.

Bu kapsamda, İstanbul ili Esenyurt ilçesinde 67 özel güvenlik izni bulunan sitede çalışan 633 özel güvenlik görevlisi ve 282 site yöneticisi ile kendileriyle işbirliği sağlayacak 335 genel kolluk personeline, Başkanlığımız Polis Başmüfettişleri ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) eğitmenleri tarafından 14/06/2021 tarihinde eğitim verilmeye başlanmıştır.

İstanbul’da bulunan 1.775 site ve benzeri yerde görev yapan 11.666 özel güvenlik görevlisine KAAN projesi kapsamında eğitim verilmesine müteakip 81 ilimizde özel güvenlik izni verilen 6.016 sitede istihdam edilen 21.924 özel güvenlik görevlisi ve yöneticilerini kapsayacak şekilde 2021 yılı içerisinde eğitimlerin tamamlanarak kendilerinin projeye dahil edilmeleri planlanmaktadır.

HABERE AİT VIDEO


Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık