Jandarma Akademisine (JSGA), TYT ve AYT puanıyla 200 erkek öğrenci alınacak

Jandarma ve Sahil Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi (JSGA) 2021 TYT ve AYT puanıyla 200 erkek öğrenci alacak

Jandarma Akademisine (JSGA), TYT ve AYT puanıyla 200 erkek öğrenci alınacak
  • 10 Temmuz 2021, Cumartesi 15:37

Jandarma ve Sahil Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesine Temel Yeterlilik Testinden (TYT) 150 veya üzerinde puan almak kaydıyla 200 erkek öğrenci alınacak. Ayrıca, AYT testinde EA puan türünde en 250 bininci, SAY'da en 10 bininci, SÖZ'de en az 50 bininci sırada yer alan adayın puanına sahip olmak şartı aranıyor. Başvurular; 12 Temmuz 2021 günü başlayıp, 08 Ağustos 2021 günü saat 23.59'da sona erecektir.

İşte Jandarma ve Sahil Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesine alınacak öğrenci alım kılavuzu

 

 

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞINDA İSTİHDAM EDİLMEK ÜZERE JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ GÜVENLİK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ'NE ÖĞRENCİ TEMİNİ SINAVLARINA KATILACAK ADAYLARIN DİKKATİNE!
1. BAŞVURU, SINAV VE SINAV SONRASI İŞLEMLERE AİT BÜTÜN KURALLAR BU KILAVUZDA AÇIKLANMIŞTIR.
2. BU KILAVUZDA YER ALAN KURALLAR, KILAVUZUN YAYIM . . . .. . . .
TARİHİNDEN SONRA JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI TARAFINDAN GEREKLİ GÖRÜLDÜĞÜ TAKDİRDE DEĞİŞTİRİLEBİLİR. KANUN VE YÖNETMELİKLERLE UYUŞMAZLIK OLMASI DURUMUNDA KANUN VE YÖNETMELİK HÜKÜMLERİ GEÇERLİ OLACAKTIR.
3. TEMİN SÜRECİNDE HER TÜRLÜ DUYURU VE BİLGİLENDİRME https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris İNTERNET ADRESİ JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ PERSONEL TEMİN SİSTEMİNDEN YAPILACAKTIR.
4. BU KILAVUZ, JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ GÜVENLİK BİLİMLERİ FAKÜLTESİNE BAŞVURU VE SEÇME SINAVLARI ESASLARINI KAPSAMAKTA, SADECE İNTERNET SİTELERİNDE YAYIMLANMAKTA, KILAVUZUN BASIM VE DAĞITIMI YAPILMAMAKTADIR.

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞININ MUVAZZAF SUBAY İHTİYACININ KARŞILANMASI MAKSADIYLA JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ GÜVENLİK BİLİMLERİ FAKÜLTESİNE (200) ERKEK ÖĞRENCİ TEMİN EDİLECEKTİR.

1. JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ GÜVENLİK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER:
a. Jandarma ve Sahil Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi Ankara ilinde bulunan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı (JSGA) yerleşkesi içerisinde bulunmaktadır.
b. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi;
(1) Jandarma Genel Komutanlığının ihtiyaç duyduğu (Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesine sadece J.Gn.K.lığı için öğrenci temin edilecektir.) miktarda subay yetiştiren, bir yılı İngilizce hazırlık (Sınavlarda başarılı olarak kayıt yaptıran öğrenciler, İngilizce muafiyet sınavına tabi tutulacaktır. Bu sınavda başarılı olanlar doğrudan 1'inci sınıftan başlayacaktır.) olmak üzere (5) yıl lisans düzeyinde eğitim-öğretim veren İçişleri Bakanlığına bağlı yükseköğretim kurumudur. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesinde subay diplomasının yanısıra ulusal ve uluslararası geçerliliği olan lisans diploması da verilmektedir.
(2) Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesinde öğrencilere lisans programı öncesinde nitelikli bir İngilizce hazırlık eğitimi verilmekte ve başarılı öğrencilere yurt dışında dil imkanı sunulmaktadır.
(3) Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesinden mezun olan subaylar ülkenin emniyet ve asayişinin sağlanmasında temel rolü oynayan Jandarma Genel Komutanlığının yönetim kademelerinde görev almaktadır.
(4) Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesinde öğrenim gören bütün öğrencilerin bütün ihtiyaçları (yemek, yatak, kıyafet, harçlık, eğitim-öğretim giderleri vb.) devlet tarafından karşılanmaktadır.
(5) Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesinde lisans düzeyinde eğitim aldıktan sonra Teğmen nasbedilen subaylar; 926 sayılı TSK Personel Kanunu hükümlerine göre aylıklarına ilave olarak; silahlı kuvvetler tazminatı, aile ve çocuk yardımı, doğum ve ölüm yardımı, tayın bedeli, emniyet ve asayiş hizmeti tazminatlarından yararlanmaktadır.
(6) Jandarma subayları; orduevlerinden, lojmanlardan ve Ordu Yardımlaşma Kurumunun (OYAK) imkanlarından istifade etmektedir.

2. TEMİNİ YAPILACAK ÖĞRENCİ KAYNAKLARI VE ŞARTLARI :
a. Lise veya lise dengi meslek okulu mezunları veya kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olanlar ile denkliği Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmak kaydıyla yabancı ülke lise mezunu olanlar müracaat edebilecektir.
b. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesinde başvuru için; ÖSYM tarafından yapılan 2021 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) aldıkları puan (Okul ve Ortaöğretim başarı puanı eklenmemiş şekliyle ) esas alınarak;

1) Temel Yeterlilik Testinden (TYT) 150 veya üzerinde puan almak,
(2) Alan Yeterlilik Testi'nden (AYT);
- Eşit Ağırlık (EA) puan türüne göre, sıralamada en az 250.000'inci sırada yer alan adayın puanını almak,
- Sayısal (SAY) puan türüne göre, sıralamada en az 100.000'inci sırada yer alan adayın puanını almak,
- Sözel (SÖZ) puan türüne göre, sıralamada en az 50.000'inci sırada yer alan adayın puanını almak,
(3) Şehit veya vazife malulü eş ve çocuklarının ise yukarıda belirtilen puanların (EA, SAY, SÖZ) en az %80'ini almış olması gereklidir.

c. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesine temin edilecek (200) öğrencinin;
(1) %60'ı (120 öğrenci) Eşit Ağırlık (EA) puan türünden (Şehit veya vazife malulü eş ve çocukları kontenjanı 6),
(2) %20'si (40 Öğrenci) Sayısal (SAY) puan türünden (Şehit veya vazife malulü eş ve çocukları kontenjanı 2),
(3) %20'si (40 Öğrenci) Sözel (SÖZ) puan türünden (Şehit veya vazife malulü eş ve çocukları kontenjanı 2), alınacaktır.
ç. YKS sınav sonucu olmayan veya belirlenen taban puanın altında not alan adaylar değerlendirmeye alınmayacaktır.
d. Başvuru yapan adaylar tercih ettiği puan türüne ve o puan türü için belirlenen kontenjana göre en yüksek puandan düşüğe doğru sıralanacak ve kontenjan miktarının on katı adaya https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi üzerinden "Seçme Sınavlarına Çağrılma " duyurusu yapılacaktır.
NOT : Adaylar tek tercih (Eşit Ağırlık, Sayısal yada Sözel) yapacaktır. Sayısal ve Sözel puan türünde kontenjanın dolmaması durumunda eksik kalan kontenjanlar Eşit Ağırlık puan türüne aktarılacaktır.

 

BAŞVURU YÖNTEMİ VE BAŞVURULARIN YAPILMASI:
a. Başvurular sadece https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

HABERE AİT VIDEO


Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık