İzmir ve Manisa'da 20 özel güvenlik görevlisi gözaltına alındı

FETÖ soruşturması kapsamında İzmir ve Manisa'da belirlenen adreslere operasyon yapan güvenlik güçleri silahlı 20 özel güvenlik görevlisini gözaltına aldı.

İzmir ve Manisa'da 20 özel güvenlik görevlisi gözaltına alındı
  • 02 Kasım 2016, Çarşamba 9:53

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Paralel Devlet Yapılanması (PDY) soruşturması kapsamında, İzmir ve Manisa illerinde belirlenen 24 adrese baskın yapıldı. Eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda silah taşıma yeterlilik belgeleri de olan 20 özel güvenlik görevlisi gözaltına alındı. FETÖ terör örgütüyle bağlantılı oldukları öne sürülen şüphelilerin kriptolu iletişim uygulaması ByLock kullandıkları ortaya çıktı. Gözaltına alınan özel güvenlik görevlilerin evlerinde ise arama yapıldı. Aramalar sonucunda evlerde, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e ait çok sayıda kitap, örgütün dergi ve gazete gibi yayın organlarına ait abonelik belgeleri, finans kaynaklarına ait belgeler ile çok sayıda dijital materyalin bulunduğu öğrenildi. Gözaltına alınan zanlılar polis ekipleri tarafından İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. İfade işlemlerinin ardından şüphelilerin mahkemeye sevk edileceği belirtiliyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık