İşçi istifa ettiği için işveren işçiye ihbar süresi için icra işlemlerini başlattı

Taşeron Gözen güvenlik firmasında özel güvenlik işçisi olarak çalışan emekçinin iş yerinde yaklaşık 4,5 ay çalışıp istifa ederek işten ayrılmıştır.

İşçi istifa ettiği için işveren işçiye ihbar süresi için icra işlemlerini başlattı
  • 11 Kasım 2021, Perşembe 11:44

Firmada bu kişinin ihbarını beklemediğini bununla ilişkin ise firmaya herhangi bir yazılı belge veya kişinin elinde ihbar süresin beklediğine ilişkin delil olmadığından dolayı özel güvenlik görevlisi hakkında paylaştığımız icra belgesi görüldüğü üzere icra işlemleri başlatarak burada ihbar tazminatı avukatlık ücreti dosya masraflarını istemek koşulu ile yasal işlem başlatılmıştır. Bu hali ile kesin olmamak ile birlikte firma ücreti özel güvenlik işçisinden tahsil edileceği gözükmektedir. Peki işçiler bu durumda karşılaşması için işlerini sağlama bağlayıp sözde değil yazılı olarak nasıl kendini garantiye alabilirler? Öncelik olarak kesin ve yorumsuz bir şekilde bizim hazırladığımız örnek dilekçesini işverene mail whatsap üzerinden iletmesi durumunda işçi ihbar süresini beklemeden işten çıkabilir.

Dava açarak kıdemini almaya hakkı doğar. İşçilerinin işten ayrılırken ailevi, özel neden, başka bir iş buldum, memur oldum, çocuğuma bakacak kimsem yok, annem hasta, bunaldım bu ve benzeri işçinin özel ve kişisel durumları işvereni bağlamadığı için bu sebeple işçi kıdemini alamaz. Kaldı ki bu sebeplerden dolayı işten çıkmanız durumunda işverene ihbar tazminatı ödemek zorundasınız. Özet ve kesin olarak yorum olmaksızın bütün işçiler sözde asla iş yapmasınlar yazılı olarak bu belgelerinde elinde bulundurmak koşulu ile bizim örnek dilekçemizi işverene vererek kafalarını rahat olması gerekiyor. Sonradan olan olaylarında katlanmak zorunda kalırsınız.

Abdurrahman KONYAR 

İş sosyal güvenlik hukuku bilgilendirme 

HABERE AİT VIDEO


Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 1 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık