İGA güvenlik görevlileri düşük zammı kabul etmedi

İstanbul Havalimanı’nda güvenlik görevlileri, düşük zam ve olumsuz çalışma koşullarının düzelmesi için seslerini duyurmaya çalışırken işverenin tavrından şikayetçi. İGA yönetimi sosyal medyadan taleplerini dile getiren işçileri işten çıkardı.

İGA  güvenlik görevlileri düşük zammı kabul etmedi
  • 11 Şubat 2022, Cuma 19:29

MELİKE GÜLER

İstanbul Havalimanı’nda çalışan İGA güvenlik işçileri, ücret ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle verdiği mücadelede işverenin sendika karşıtı tutumuyla karşılaştıklarını söyledi. Çalışanlar, geçen aydan itibaren yapılan zamlarla ücretlerinin 4 bin 250 TL ile 5 bin 200 TL arasında değiştiğini bildirdi. Düşük zamları kabul etmeyen işçiler, seslerini duyurmaya çalışıyor. Aydınlık’a konuşan Özel Güvenlik İşçileri Koruma Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Abdurrahman Konyar “İGA’da olmayan olay yok, sendikal örgütlenmeyi engelleme var, baskı var, ikna odaları var, eşitsiz maaş, adama göre davranma var. İGA yönetimi, sivil havacılık sertifikalı bir personel asgari ücret alırken bu belgeye sahip olmayan personel daha yüksek maaş alıyor.” dedi. Konyar, iş yerinde çalışma huzurunun olmadığını belirtti.

TALEPLER SIRALANDI

Özel Güvenlik İşçileri Koruma Emekçileri Sendikası taleplerinin başına asgari ücret değil, geçinilebilir ücret ve enflasyon oranında zam almayı koydu. Diğerlerini şöyle sıraladı:

8 saatlik çalışanlar için 2 gün izin,

Serviste geçen sürenin mesaiden sayılması,

Servislerin kısa sürmesi için ek servis konulması,

Eşit işe eşit ücret,

Sürekli ayakta kalma kuralının sonlandırılması,

3 ayda bir maaş ikramiyesi,

Çocuklu annelere erken işten çıkma hakkı,

İş yeri eğitimlerinin mesai saatleri içerisinde yapılması, uzaktan eğitimlerin sonlandırılması ya da ücretlerinin ödenmesi.

SENDİKA ÜYELERİ İŞTEN ÇIKARILDI

Sendikadan alınan bilgiye göre sendikalı 100’ü aşkın işçi önderinin iş akdi feshedildi. Konyar, sendikaya üyesi işçilere, işveren tarafından sendikadan ayrılmaları için adete ikna odalarında baskı yapıldığı bilgisini verdi. Pek çok işçinin sosyal medya paylaşımları nedeniyle işten çıkarmayla tehdit edildiği öğrenildi.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIM YAPTI İŞTEN ATILDI

4 senedir İstanbul Havalimanı’nda güvenlik görevlisi olarak çalışan Özge Polat, zam talebini sosyal medyadan dile getirdiği için tazminatsız olarak işten çıkarıldı. Polat, işten atıldığını sosyal medya hesabından “Bugün itibariyle inşasından beridir çalışmış olduğum İstanbul Havalimanı’ndan sosyal medyada şirket ile alakalı paylaşım yaptığım gerekçesi ile tazminatsız olarak iş akdim feshedilmiştir.” diyerek duyurdu. 50’ye yakın işçinin sosyal medya paylaşımları nedeniyle işten çıkarıldığı öğrenildi.

İGA’DAN ‘SADAKAT’ AÇIKLAMASI

Şirket tarafından Özge Polat’a yapılan açıklamada, “Söz konusu davranışınız ahlak ve iyi niyet kurallarına, iş sözleşmeniz tahtında yükümlü olduğunuz sadakat borcunuza aykırı olup, eleştiri sınırlarını fazlasıyla aşmış olan ve güven ilişkisini tamamen ortadan kaldıran bu davranışınızın, şirketimiz tarafından kabul edilmesi mümkün değildir” denildi. Polat, açıklama üzerine “Tek üzüntüm kış vakti işsiz kalmak oldu. Sadece olan maaşla şu anki Türkiye şartlarında geçinemediğimi yazdım. Onun dışında hiçbir eylemde bulunmadım.” paylaşımında bulundu.

İŞÇİLERE ‘BURADAYIZ’ BASKISI

Sosyal medyada zam taleplerini dile getiren işçileri İş Kanunu 25-2’den tazminatsız şekilde işten çıkaran İGA yönetimi, personellerin bulunduğu gruplarda gönderdikleri fotoğrafların “ekip ruhu” taşıyan mesajlarla paylaşılmasını istedi. Yönetimin gönderdiği mesajlarda sürecin takip edileceği “Havalimanımızın kaldığı yerden daha da güçlü tüm personelimizin özverili cansiperane gayretleri işe devam ettiğini ifade eden cümlelerle paylaşmaları çok önemli. Tüm personelimize duyurmalarının sağlanması önemle takibi rica olunur.” ifadeleriyle bildirildi. Paylaşımların “buradayız” etiketiyle yapılması istendi.

HABERE AİT VIDEO


Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık