Huawei Yeni İşletim Sistemi İçin Tarih Verdi

Google’ın yazılım ambargosu sonrasında sık sık gündeme gelen Huawei yeni işletim sistemi için tarih verdi.

Huawei Yeni İşletim Sistemi İçin Tarih Verdi
  • 25 Mayıs 2019, Cumartesi 16:27

ABD ve Çin arasında süregelen ticaret savaşları sonucunda kara listeye alınan cihazlar arasına giren Huawei ile birçok ortağı işbirliğini askıya almıştı. İlk etapta Google tarafından Android lisansı iptal edilen Çinli firma, tabiri caizse eli kolu bağlı kalmıştı. Yaşanan olumsuzlukların ardından kolları sıvayan Huawei yeni işletim sistemi için 2019 yılın sonbahar ayını işaret etti.

Huawei Yeni İşletim Sistemi İçin Çalışmalarını Hızlandırdı

Hatırlasanız, daha önceden paylaşmış olduğumuz haber ile beraber Huawei’nin uygulanan yazılım ambargosundan sonra B planını devreye soktuğunu belirtmiştik. Bu doğrultu da yeni işletim sistemi için çalışmalara hız kesmeden başlayan Çinli firma şu sıralar hem Android hem de Windows 10’a alternatif olabilecek işletim sistemleri üzerinde çalışıyor.

İlginizi Çekebilir: ARM, Huawei ile Olan Anlaşmasını Sonlandırabilir

Bu konu ile ilgili geçtiğimiz günlerde Die Welt‘e bir takım açıklamalarda bulunan şirketin CEO’su Richard Yu, ABD’nin olası bir yazılım ambargosuna karşı;

”Kendi işletim sistemimizi geliştirdik. Android ve Windows işletim sistemlerini kullanamayacağımız taktirde, hazırlıklıyız. Bu bizim B planımız. Ama elbette Google ve Microsoft ekosistemleriyle çalışmayı tercih ediyoruz” ifadelerine yer vermişti.

Huawei yeni işletim sistemi

Yeni İşletim Sistemi 2019 Ya da 2020’de Piyasaya Sunulacak.

Üst düzey bir Huawei yetkilisi olan Tim Watkins, Android’e alternatif olarak geliştirilen bu sistemin hali hazırda aktif olarak test edildiğini de belirtti. Aynı zamanda şirketin CEO’su Richard Yu, yapmış olduğu açıklama ile yeni işletim sisteminin 2019 Eylül ila 2020 Mayıs ayına kadar piyasaya sürüleceğine de vurgu yaptı.

Buradan da anlayacağınız üzere Huawei’nin, Amerikalı şirketlerin olası bir yazılım ambargosuna önceden hazırlıklı olduğunu ve çeşitli senaryolar ürettiğini görüyoruz. Bu kısımda paylaşılan bilgilere göre, Huawei’nin yeni işletim sisteminin aynı zamanda Android aplikasyonları ile birebir uyumlu olacağını özellikle belirtelim.

Yeni İşletim Sisteminin Adı HongMeng Olacak

Bunların yanı sıra Huawei’ye yakın kaynaklarca elde edilen bilgiler doğrultusunda, Çinli firmanın 2012 yılından bu yana kendi işletim sistemi üzerinde çalıştığı da ortaya çıktı. Önümüzdeki yıla kadar piyasaya sürülmesi beklenen işletim sisteminin adı ise HongMeng olarak adlandırılacak. Aynı zamanda bahsi geçen bu işletim sisteminin ilk kez Huawei’nin yeni nesil amiral gemisi ile beraber karşımıza çıkacağı da ön görülüyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık