Hastanede Özel güvenlik görevlisi darp edildi

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde güvenlik görevlisi olan Tuncay Emin Çelik, hasta yakınları tarafından darp edildi

Hastanede Özel  güvenlik görevlisi darp edildi
  • 01 Ağustos 2019, Perşembe 19:36

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, hastane muayene kurallarına uymayı reddeden 4-5 kişi tarafından güvenlik görevlisi darp edildi. Sağlık personeli için “Beyaz Kod” acil çağrı sistemi devreye sokulup kişi ve kişiler hakkında hukuki süreç başlatıldı.

Olayı kınayan Güvenlik-İş Sendikası Kocaeli İl Başkanı Muhammet Ali Tatlıgül şu ifadeleri kullandı:

ŞEHİR EŞKIYALARI

Yine bir Özel Güvenlik görevlisi arkadaşımız görevini icra ederken darp edildi. Özellikle sağlıkta çalışan Özel Güvenlik görevlilerine her gün uygulanan şiddet olaylarına bir yenisi daha eklendi. Kocaeli Darıca Farabi Devlet Hastanesinde görev yapmakta olan Tuncay Emin Çelik görevi başında 6 kişi tarafından öldüresiye darp edilmiştir. Hastane içerisinde huzursuzluk yaratarak taşkınlık çıkaran ve güvenlik arkadaşımızı darp eden şehir eşkıyaları bir gece bile içerde yatmadan savcılık tarafından serbest bırakılmışlardır. Serbest bırakılmalarını Güvenlik -iş sendikası olarak hiçbir şekilde kabul etmemiz mümkün değildir bu konuda derhal gerekli adımların atılmasını talep ediyoruz.

15 YILDIR TEDBİR ALINMIYOR

Yüz kızartıcı suç işleyenlerin tutuksuz yargılandığı, terör örgütü propagandası yapanların Anayasa Mahkemesi tarafından hak ihlaline uğradıkları kararı verilebilen bir ülkede bu magandaların serbest bırakılmaları bizi şaşırtmamıştır. Dün Gaziantep bugün Kocaeli yarın İstanbul, nerde olursa olsun Özel Güvenlik hizmetlerinde 15 yıldır alınmayan tedbirler değiştirilmeyen yenilenmeyen kanunlar ile devam edildiği sürece daha çok canlar yanacaktır.

YASAL DÜZENLEMELER NEDEN YAPILMIYOR?

5188 sayılı kanun nezdinde görev yapan Özel Güvenlik görevlileri İçişleri Bakanlığına bağlı olarak 7/24 görev yapmaktadır ve amacı gerçek ve tüzel kişilere ait yaşam hakkı, mülkiyet, zilyetlik ve işletme yönetimi hakları ile diğer hak ve hürriyetlerin saldırıya uğramaması amacıyla kamu güvenliğini tamamlayıcı mahiyette verilen koruma ve güvenlik hizmetidir. Bu amaç içerisinde Kamu düzeni adına görev yapan Özel Güvenlik görevlilerine karşı olası yapılacak saldırıların cezai karşılığı ve yasal düzenlemeler neden yapılmamaktadır. İçişleri Bakanlığımız Özel güvenliğe karşı yapılan şiddet terörüne ne zaman dur diyecek?  Bunun için ölmek mi gerek? Artık yeter neyi bekliyorsunuz?

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Güvenlik-iş Sendikası olarak meclise sunduğumuz Özel Güvenlik kanun teklifinin bir an önce kabul edilmesi ve hayata geçirilmesi artık kaçınılmazdır. Sayın vekillerimize sesleniyoruz ülkenin halkın ve çalışanların sorunlarına daha fazla sessiz kalmayın.Yaşamın olduğu her yerde görev yapan Özel Güvenlik görevlilerini daha ne kadar görmezlikten geleceksiniz, daha ne kadar yok sayacaksanız. Bizler Güvenlik-iş Sendikası olarak ülkemizde görev yapan 350 bin Özel Güvenlik görevlisinin sesi olmaya devam edecek ve arkadaşlarımızın her platformda haklarını hukuklarını savunmaya devam edecek ve yapılan saldırıların takipçisi olacağız.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık