Hak-İş Öz güven sen Havalimanlarında Sendikal Farkında lığı Ortaya Koyacağız

HAK-İŞ konfederasyonu ÖZ-GÜVEN-SEN Sendikası Diyarbakır il başkanı Hidayet MEŞE DHMİ Hava-limanlarında örgütlenme çalışmaları ile ilgili haber sitemize açıklamalarda bulundu. Konu ile ilgili açıklama yapan Meşe Çelik Gibi Bir İradeye Sahip Olan bir kişi başarmayacağı hiç bir şey yoktur. İnanmak ve karlı olduğunda işte o zaman istediğini sonucu alırsın. İşte ben ve arkadaşlarımı DHMİ’ yetki alacağımızı inandığı için örgütleme mücadelesinin başlattık

Hak-İş Öz güven sen Havalimanlarında Sendikal  Farkında lığı Ortaya Koyacağız
  • 30 Ekim 2018, Salı 20:19

Öz Güven Sen; Örgütlü olduğu ve örgütleme çalışması yürüttüğü işyerlerinde, özel güvenlik görevlilerinin, insan onuruna yaraşır bir hayat sürmesi, uygun bir ücretle çalışması, ilgili yasaların verdiği hakların ötesinde, özellikle gelişmiş toplumların kabul ettiği esaslara uygun olarak, geleceğe güvenle bakması ve işsizlik korkusundan uzak bir yaşam sürdürmesi ve her düzeyde demokratik mücadeleyi esas alır.

Meşe HAK-İŞ Konfederasyonu ÖZ-GÜVEN-SEN Sendikası olarak Türkiye'nin özel güvenlik sektöründe hızla büyüyen, sektörde çalışan özel güvenlik görevlilerinin çalışma hayatındaki sorunları ile yakınen ilgilenen sendikayız. Sendikal mücadelemize DHMİ Havalimanlarında çalışan ve yaklaşık 3.700 kişiye ulaşan özel güvenlik görevlilerini de katmak istiyoruz bunun için gece gündüz tüm havalimanlarında sendikal örgütlenme çalışmalarımız devam etmektedir,özel Güvenlik görevli arkadaşlarımız hızla ÖZ-GÜVEN-SEN Sendikamızda birleşiyor, örgütlenme çalışmalarımız çok başarılı bir şekilde sonuç alıyor.Kısa zaman içerisinde  üye arkadaşlarımız adına toplu  sözleşmesi görüşmelerimiz başlayacaktır. Havalimanlarında çalışan özel güvenlik görevlilerinin ve yıllardır kronikleşmiş olan sorunlarını artık çözmek istiyoruz. Basit bir örnek verirsek X-RAY cihazlarında çalışan özel güvenlik çalışanlarının suç unsuru olan bir vakayı tespit ettiğinde ödüllendirme emniyet mensuplarına yapılıyor bundan özel güvenlik çalışanları yararlanmıyor. Kismi ceza kesimleri, haksız işten çıkarmalar, ödenmeyen hak edişler oluyor bizler tüm sorunları sendikal çerçevede ele alarak sorunları bire bir masaya yatırarak çözüm noktasında çalışacağız dedi.

Biz de toplumun her alanında görev yaparken bizleri öncelik hedeflerimizden düşen maaşların normal hale gelmesi için gerekli hukuk işlemlerin yapıp ilgi makama görüşüp bu konun düzetmesi için taleplerimiz olacaktır.  Mevcut sendikanın aldığı aidata ÖZGÜVEN-SEN olarak daha az alacağımıza bunlardan en önemlisi özel güvenlik görevlisi güvenceli çalışmaları için kadro almaları yönünden elimizden geleni yapacağına bizim için öncelik sendika değildir işçi sınıfın sınıfsal birliği sınıf mücadelesidir ülkemizin göz bebeği, hassas kurumlardan biri olan DHMİ’nin kadroya alınmamasının TÜRK-İŞ tarafından engellendiğinin kamuoyu tarafından bilmektedir. Mevcut sendikanın sloganı olan özel güvenlikler işçidir işçi kalacaktır. Bizim sloganımız ve mücadelemiz taşeronsuz çalışma hayattı insan onuruna yakışır geçine bilecek ücretin verilmesi bu sebepten dolayı tüm işçilerin ayrımsız olarak kadro alınması için mücadele etmek boynumuzun borcudur. Yeter ki DHMİ özel güvenlik görevlileri  iradelerine sahip olmalarının ve karlı ,selikamıza üye olup  yetki verdiği takdirde birçok sorunu çözüleceğiz emin olmalarının bilmesinin isteriz 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık