Güvensiz Özel güvenlik görevlileri

Özel Güvenlik Toplum yaşamında yasal düzenin aksamadan yürütülmesi, kişilerin korkusuzca yaşayabilmeleri, güven içinde yaşam sürmeleri durumu.Kaynak: Güvensiz güvenlik!

Güvensiz Özel  güvenlik görevlileri
  • 28 Mayıs 2019, Salı 0:51

Toplumlar bu güvenliği iki türlü yaparlar. Birincisi devletin eliyle. Onun kurduğu kurumlar ve görevlendirdiği kişilerle. İkincisi ise kendi eliyle. Güvenliğin devletin eliyle olan kısmında sorumluluk tamamen devlete ve devleti yönetenlere ait iken.Kişinin kendi iradesi ve eliyle kurduğu güvenliği sorumluluğu ya kendisine, ya da bu güvenliği ona sağlayacağını söyleyen ve bir bedel karşılığı bu hizmeti verenlere aittir. Güvenlik konusunda özel sektör de artık bir çağ atladı diyebiliriz. Özel güvenlikte kişisel özel güvenlik, toplu özel güvenlik,  uzaktan özel güvenlik, yakından özel güvenlik,  elektronik özel güvenlik ve manuel özel güvenlik gibi çeşitlilikleri de bu gelişmeye bağlı olarak çoğaldı. Bir güvenlik şirketinden beklediğiniz önemli iki unsur vardır. Birincisi güvenliğini gerçekten sağlayabilmesi,  ikincisi doğru ve yalın iletişim kurabilmeniz. Güvenlik istediğinizde güvende olmanız gibi,  istemediğinizde de güvenliğini bitmesi gibi.Kimse kimseyi zorla güvenlik çemberi içinde tutamaz,  tutmaya da çalışamaz. Güvenlik isterken, artık istemiyorum diyen kişinin güvenlikten kurtulabilmesi de bazen sorunlar yumağına dönüşebiliyor.Tıpkı Pronet gibi.Bu ticari bir kuruluşa dokunma,  onu alaşağı etme veya onu ticari itibarını zedelemek için yazmak aklımızın ucundan bile geçmez. Kaldı ki, Pronet gibi birçok güvenlik firması varken.Ancak bir yerde, güvenlik hizmeti alan vatandaşın güvenlikten yana şikayetleri artar ise buradan yola çıkarak bir şeyler yazmakta, kamuoyu adına bizim gazetecilik görevlerimizdendir. Şikâyetim var diye düşen güvenlik ortamında Pronet denilen firmanı ismi geçiyor. İsteyerek girdikleri güvenlik çemberinden istedikleri halde vatandaşlar çıkamıyor ve isyan ediyorsa,  buradaki güvensiz güvenliğini yazmak en doğal hakkımız. Güvenliği, getirirken, verirken, kurarken ne kadar güler yüzlü iseniz, istenmediğinde, kesildiğinde, iade edildiğinde de aynı güler yüzle karşılık vermek zorundasınız.Güvenlik çemberine giren insanları, ticari güvensizlik içinde bırakmaya hakkınız yok.Adınız ne olursa olsun, firma kaliteniz ne olursa olsun, hiç kimseyi isteyerek girdiği güvenlik sisteminizden, istediği halde çıkamayacak duruma düşürmek, aylık fatura göndermeye devam etmek, olsa olsa tatlı su kurnazlığıdır.Bu kurnazlık, belki aylık size maddi olarak bir şeyler kazandırır ama uzun vadede kaybettireceğini söylemek için kâhin olmaya da gerek yok sanırım.Çünkü ‘Güvenlik’ işini satabilmenin birinci kuralı, önce kendinizi güvenilir kılmanızdır.Medyaege.com

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık