Güvenlik soruşturmasıyla işten atılan güvenlik görevlisi eyleme başlıyor

Çankaya Belediyesine bağlı ÇANPAŞ’ta özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Yasin Keskin, güvenlik soruşturmasıyla işten çıkarıldı. Keskin, işe iade talebiyle eyleme başlıyor.

Güvenlik soruşturmasıyla işten atılan güvenlik görevlisi eyleme başlıyor
  • 01 Mart 2022, Salı 19:25

Çankaya Belediyesine bağlı ÇANPAŞ’ta özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Yasin Keskin, Ankara Valiliği İl Özel Güvenlik Değerlendirme Komisyonu tarafından güvenlik görevlisi olarak çalışmasının uygun görülmemesi ve açtığı iptal davasının reddedilmesi üzerine işten çıkarıldı. Haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkarıldığını söyleyen Keskin, bugün işe geri alınma talebiyle eyleme başlayacağını söyledi.

Yasin Keskin, Valiliğin 2020 yılının Kasım ayında verdiği "özel güvenlik görevlisi olarak çalışmasının uygun olmadığı" kararının ardından 2021 başında katı atık biriminde geçici olarak görevlendirildi. Ancak güvenlik soruşturmasında “yasa dışı örgütlerin eylem ve etkinliklerine katıldığı” iddiasıyla burada çalışması da uygun görülmeyen Keskin’in Ankara 8. İdare Mahkemesine açtığı dava da reddedildi.

Bu gerekçelerle işine son verilen Keskin, “Valiliğin kararı ikiye bir çoğunluk oyuyla alındı. Şerh düşen komisyon üyesi emniyetten söz konusu iddialarla ilgili belge ve kanıt istediklerini ama bunların imha edildiğinin bildirildiğini yazdı" dedi.

Keskin, "İl Emniyet Müdürlüğünden gelen yazıda ‘Ankara İl Emniyet Müdürlüğünün istihbari belgeleri imha etme, kullanım amacının sona ermesi, sonucu emniyetten istenen belgelerin sağlanamadığı’ bilgisi yer alıyor. Kimlik kartım için başvurduğum yürütmeyi durdurma talebi böyle reddediliyor. Bu ret kararı sonrası ise çalıştığım katı atık birimindeki işimden atılıyorum. Oysa ben bir seneden fazladır zaten güvenlik görevlisi işini yapmıyorum. Verilen karar güvenlik işini yapamaz diye bir karar, ben ise bir yıldır zaten yapılan toplu sözleşme ile katı atıkta çalışıyorum" bilgilerini paylaştı.

Güvenlik kartı iptal olanların başka bir birimde değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Keskin, "Sendikadan bu madde ile ilgili bir açıklama dahi gelmiyor. Sendika bu durumun sadece dava yoluyla çözülebileceğini söyleyerek işverene karşı işe iade davası açmam yönünde yönlendirdi. Yaklaşık bir ay boyunca şubemiz ile bu sorunu, bu hukuksuzluğu çözmeye çalıştık. Ancak çözülmedi. Bu süreçten sonra artık kendi hakkımı kendim aramaya karar verdim. Belediye yetkilileri ile görüşmeye çalıştım ama olmadı. Son çare kendimi belediye başkanının aracının önüne attım. İşimi geri istiyorum dedim. Sonra özel kalem müdürü iletişime geçti, görüştük. Şu an dava idari mahkemeye taşındı ama sonuç ne olur bilmiyorum” dedi.

Keskin bugün Çankaya Belediyesinin önünde protesto eylemlerine başlayacağını, işini geri alıncaya kadar mücadelesini sürdüreceğini ve tüm emekçi kesimlerden destek beklediğini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

HABERE AİT VIDEO


Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık