Güvenlik görevlisi yönetim katından ayakkabılarıyla geçtiği için izne çıkarıldı.

Demirören Medya Grubun'da güvenlik görevlisi olarak çalışan Zeynep Tüzer, yönetim katından ayakkkabılarıyla geçtiği için istifaya zorlandı. İstifa etmeyince de ücretsiz izne çıkarıldı.

Güvenlik görevlisi yönetim katından ayakkabılarıyla geçtiği için  izne çıkarıldı.
  • 16 Mayıs 2020, Cumartesi 22:33

Çalışanlarına yönelik hak ihlalleri haberleriyle sık sık gündeme gelen Demirören Medya Grubu'nda bir skandal daha yaşandı. Eylül 2019'dan bu yana kanalda güvenlik görevlisi olarak çalışan Z…. T…., yönetim katından ayakkkabılarıyla geçtiği için istifaya zorlandı. İstifa etmeyince de ücretsiz izne çıkarıldı. Dün Demirören Medya'ya eşyalarını almak için giden Tüzer, eşyalarını alamadığı gibi, binaya girişinin de yasaklandığını öğrendi.

Medyakoridoru'nda yer alan habere göre, Z…. T…., yaşadıklarını şu cümlelerle anlattı:

"İşim gereği yönetim katına çıkıyordum. Demirören Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Demirören'in asistanı ve kuzeni Vuslat Orhan, beni görünce aşağılayıcı bir şekilde "Ne işin var burada" diyerek katı terk etmemi istedi. Ben de aşağıya indim. Ancak bu kadar ağır derecede suçlanacağımı bilemiyordum. Çünkü Vuslat Orhan bu olayın hemen ardından "Halıya ayakkabılarıyla bastı" diyerek beni yönetime şikayet etmiş. Yönetim de bağlı bulunduğum Talon Güvenlik Hizmetleri'ni aramış ve şirket de direkt çıkışımı verdi.

Aslında biz temizlik personelleriyle birlikte sürekli yönetim katına gidip, güvenlik açısından odaların kapısını açıp, kilitliyorduk. Ama bu konu üzerinden gerçekten çok aşağılandım ve sesimin medyada duyulmasını istiyorum."

İSTİFA ETMEYİNCE ÜCRETSİZ İZNE ÇIKARDILAR

"Önce istifaya zorladılar tabii. Ancak kabul etmeyince "Proje değişikliği yapmak ister misin" diye sordular, onu da kabul etmedim. Bağlı bulunduğum Talon Güvenlik ise bana kıdem ve ihbar tazminatımı vereceklerini söyledi.

Ben de kesinlikle kabul etmeyeceğimi, suçsuz olduğumu ve işime devam etmek istediğimi belirtip sundukları belgeyi imzalamadım. Dün itibarıyla da ücretsiz izne çıkardıklarını söylediler. Sözleşmeli olduğum şirket hiçbir şekilde arkamda durmadı."

'NE İŞİ VAR BUNUN PİS AYAKKABILARLA BURADA'

"Bu arada beni yönetime şikayet edenlerden biri de CNN Türk Genel Müdürü Murat Yancı. Yancı, "Ne işi var bunun pis ayakkabılarla burada" diyerek beni hem Meltem Demirören'e, hem de Güvenlik Müdürü Zafer Dinçsoy'a şikayet etmiş

Son olarak dün eşyalarımı almak için kanala gittim ancak binaya girişim yasaklandığı için onları da vermediler. Ben suçsuzum ve asla korkmuyorum, sonuna kadar da hakkımı arayacağım."

Özel Güvenlik haklarına ulaşan bayan güvenlik görevlisinin haksız şekilde işten çıkarıldığını asıl işverenin keyfi keder olaraktan alt işveren olan Talon Özel Güvenlik firmasına talimat vererek işten çıkarıldığını söyledi konu ile ilgili Özel Güvenlik Hakları hukuki işlemlerden sorumlu Abdurrahman KONYAR ile yapılan görüşmede, yapılan bu iş mevzuatına ve iş kanununa aykırı olduğu söylendi. Ayrıca firmanın bayan güvenlik görevlisine istifa etmesi için hukuka aykırı sözler sarf ederek, tüm bu süreci Özel Güvenlik Hakları hukuk servisine ileten Bizzat Abdurrahman KONYAR tarafında takip ederek ÖGG’ni bilgilendirerek Güvenlik Görevlisine istifa etmemesine başka bir projeyi yani yer değişikliğini kabul ettirmeyip sürecin Özel Güvenlik Hakları iş hukuku ve Özel Güvenlik mevzuatında uzmanlaşmış avukatları kanalı ile yasal süreç başlatmıştır. Konu hakkında KONYAR yaptığı açıklamada sektörde bu olayalar sürekli yaşadığım güvenlik görevlilerini çok haksızlığa uğradığını bu olayların mücadelesini verdiğini vermeye de devam edecektir diye söyledi.

NE OLMUŞTU?

Çalışanlarına yönelik hak gasplarıyla sık sık gündeme gelen Demirören Medya Grubu'nda Hürriyet gazetesinin 45 çalışanına işten çıkarıldığı haberi evlerine gönderilen tebligatla bildirilmiş ve tazminatları ödenmemişti. Geçtiğimiz mart ayında ise koronavirüs tedbiri olarak CNN Türk'e bağlı çalışan muhabir ve kameramanlar dışarıya kurulan konteynera hapsedilmiş ve binaya giriş çıkışları yasaklanmıştı.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık