Google Fiat Chrysler ile anlaşma üzere

Google ve Fiat Chrysler sürücüsüz kendi kendini süren otomobillerin geliştirilmesi için otomobil sektörü ile Silikon Vadisi arasındaki uyuşmazlığa son verecek bir anlaşmaya yaklaştı

Google Fiat Chrysler ile anlaşma üzere
  • 11 Mayıs 2016, Çarşamba 20:23

Şirketler arasındaki görüşmelere yakın üç kaynağın Cuma günü Reuters'a verdiği bilgiye göre anlaşma yakın bir zamanda duyurulabilir. Görüşmeler ilk olarak geçen hafta Perşembe günü AutoExtremist.com blogu tarafından duyurulmuştu.

Alphabet Inc.'e ait olan Google ve Fiat Chrysler konu hakkında yorum yapmayı reddetti.  Google kendi kendini süren araçları tek başına imal etmek  istemediğini ve bu iş için çeşitli otomobil şirketleriyle  ortaklık arayışında olduğunu ancak nihai bir anlaşmaya henüz  varılmadığını belirtmişti.  

BİRÇOK DEV İŞBİRLİĞİNE TEMKİNLİ

Fiat Chrysler CEO'su Sergio Marchionne bu hafta yaptığı bir açıklamada otomobil üreticisinin bir yüksek teknoloji şirketiyle görüştüğünü ifade etmiş ancak detay vermemişti. Aralarında Ford Motor , General Motors ve Daimler'in de bulunduğu otomobil üreticileri, sadece geleneksel donanım üreticileri haline geleceklerinden kaygılanarak Alphabet veya diğer teknoloji firmaları ile işbirliğine temkinli yaklaşıyorlar.

Otomobil sektörü yöneticileri ayrıca araçların ve yolcuların yarattığı verilerden tek başına Alphabet veya diğer teknoloji şirketlerinin kazanç sağlamasını da istemiyorlar. General Motors, sürücüsüz araç geliştirirken tek başına hareket etmek istediği için kendini süren araç geliştiricisi Cruise Automation şirketini satın almaya karar vermişti. 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık