Gençlik ve Spor Bakanlığı Büro personeli, güvenlik görevlisi başvuruları ne zaman?

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın gerçekleştireceği yeni alım kapsamında 4 bin 147 personel alımı başvuruları bu hafta başlayacak. Peki, GSB personel alımı başvuru şartları neler?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Büro personeli, güvenlik görevlisi başvuruları ne zaman?
  • 09 Eylül 2022, Cuma 18:58

GSB 4 bin 147 personel alımı yapılacağını duyurdu. Bakan Kasapoğlu Twitter'dan yaptığı açıklamada, 300 büro personeli, 866 koruma ve güvenlik görevlisi ile 2 bin 981 destek personeli alınacağını duyurdu. Başvuru şartlarının önem arz edeceği GSB personel alımı başvuruları 10-15 Eylül 2022 tarihleri arasında alınacak. GSB personel alımı başvuru şartları ise henüz açıklanmadı.

Gençlik ve Spor BakanıKasapoğlu yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı;

"300 büro personeli, 866 koruma ve güvenlik görevlisi ile 2 bin 981 destek personeli alımımıza ilişkin başvurular 10-15 Eylül 2022’de e-devlet kapısından gerçekleştirilecek. Hayırlı olsun!"

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

GSB personel alımı başvuru şartları ve özel koşullar, duyurunun yayımlanması ile belli olacak. Personel alımı kılavuzu https://pgm.gsb.gov.tr/ internet adresinden ilan edilecek. Ancak geçen yıl başvuru şartları şu yöndeydi;

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.

b) 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak.

c) 18 yaşını tamamlamış olmak (23.08.2003 ve öncesi doğumlu olmak).

d) Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) 4 bin 147 personel alımı yapıyor Bakan Kasapoğlu duyurdu Büro personeli, güvenlik görevlisi başvuruları ne zaman

e) Özel kanun veya diğer mevzuatta yer alan şartları taşımak.

f) Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.

g) Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak.

h) Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak).

i) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamak.

j) Görevini devamlı yapmaya engel hastalığı bulunmamak.

k) Tam zamanlı ve vardiyalı çalışmaya engel durumu bulunmamak.

l) Başvurduğu kadronun bulunduğu il sınırlarında ikamet etmek.

m) Başvuru yaptığı kadro için aranan cinsiyet şartını taşımak

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) 4 bin 147 personel alımı yapıyor Bakan Kasapoğlu duyurdu Büro personeli, güvenlik görevlisi başvuruları ne zaman

Güvenlik Görevlisi meslek kolu için;

a) 35 yaşından gün almamış olmak (27.08.1986 ve sonrası doğumlu olanlar)

b) En az ortaöğretim (lise ve dengi) öğrenim düzeyine sahip olmak.

c) Başvurunun son günü (27 Ağustos 2021) itibarıyla geçerlilik süresi bulunan silahsız özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak.

HABERE AİT VIDEO


Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık