Fransa'ya galibiyetle gidiyoruz!

2016 Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında Slovenya ile karşılaşan A Milli Takım, mücadeleden 1-0 galip ayrıldı. Ay-yıldızlı ekibin golü 5'inci dakikada Burak Yılmaz'dan geldi.

Fransa'ya galibiyetle gidiyoruz!
  • 07 Haziran 2016, Salı 0:11

2016 Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında son karşılaşmasını Slovenya ile oynayan Türkiye maçı Burak Yılmaz'ın 5'inci dakikada attığı gol ile 1-0 kazandı. Türkiye, Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında oynadığı 7 mücadeleden tek yenilgi almış oldu. A Milli Takım yarın saat TSİ 14.00'te Slovenya'nın Başkenti Ljubljana'dan Fransa'nın Marsilya şehrine hareket edecek. Avrupa Şampiyonası boyunca Marsilya'nın Saint - Cyr - Sur - Mer kentinde kampa girecek olan A Milli Takım, turnuvadaki ilk maçını 12 Haziranda Paris'te Hırvatistan'a karşı oynayacak.

STAT: Stozice

HAKEMLER: Marco Guida, Alessandro Giallatini, Lorenzo Manganelli

SLOVENYA: Vid Belec, Josip Ilicic (Dk. 76, 14- Miha Zajc), Jasmin Kurtic, Roman Bezjak (Dk. 46, 21- Benjamin Verbic), Kevin Kampl, Bojan Jokic, Andraz Struna (Dk 58, 5- Boban Jovic), Miha Mevlja, Blaz Vrhovec, Aljaz Struna, Robert Beric (Dk. 46, 11- Milivoje Novakovic)

YEDEKLER: Nejc Vidmar, 2- Nejc Skubic, 3- Luka Krajnc, 6- Rene Krhin, , 16- Greca Sorcan, 19- Matic Crnic, 25- Jure Matjasic

TÜRKİYE: Volkan Babacan, Caner Erkin (Dk. 64, 13- İsmail Köybaşı), Mehmet Topal, Hakan Kadir Balta, Gökhan Gönül, Selçuk İnan (Dk. 82, 19- Yunus Mallı), Oğuzhan Özyakup (Dk. 46, 20- Volkan Şen), Ozan Tufan, Hakan Çalhanoğlu (Dk. 46, 21- Emre Mor), Arda Turan (Dk. 73, 5- Nuri Şahin), Burak Yılmaz (Dk.90, 11-Olcay Şahan)

YEDEKLER: Onur Recep Kıvrak, Harun Tekin, Semih Kaya, Ahmet Yılmaz Çalık, Cenk Tosun, Olcay Şahan, Şener Özbayraklı

GOL: Dk. 5 Burak Yılmaz (Türkiye)

SARI KART: Dk. 53 Bojan Jokic, Dk. 59 Jasmin Kurtic, Dk. 75 Aljaz Struna (Slovenya), Dk 56 Emre Mor, Dk. 75 Volkan Şen (Türkiye)

SLOVENYA-TÜRKİYE MAÇININ ARDINDAN...

A Milli Takım’ın Slovenya’yı 1-0 yendiği hazırlık maçın ardından Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Karşılaşmanın zor ve sert geçtiğini belirten Terim, “Her maç zor. Ciddi bir sakat vermememiz de sevindirici. Avrupa Şampiyonası öncesi herkes dikkatli. Kazanmak güzel tabii. Ama performansımızı daha üst seviyeye çekmeliyiz. Kazanma alışkanlığının devam etmesi açısından iyi ancak zaman zaman kötü oynadığımız anlar da oldu. Turnuvaya moralli gitmek açısından da önemli bir galibiyet oldu. Şuan için mutluyuz. Son iki maçımızı kazandık. İngiltere önünde de iyi oynadığımızı düşünüyorum. Yarın Fransa'ya gideceğiz. Turnuva atmosferi farklı olacaktır. Hırvatistan, İspanya ve Çek Cumhuriyeti önemli rakipler. Hayırlısıyla elimizden gelenin en iyisini yapacağız” şeklinde konuştu.

"BURAK'IN PERFORMANSI DÜŞÜNÜLENİN DE ÜZERİNDE OLDU"

Burak Yılmaz ve Volkan Babacan’ın performansına da değinen tecrübeli teknik adam, ‘’Burak'ın performansı düşünülenin de üzerinde oldu. Çok iyi bir performans sergiledi. Burak'ın iyi olması bizim için önemli. Cenk Tosun'u oynatmadım çünkü dün bileğinde bir ağrı oldu. Riske etmek istemedik. Volkan Babacan müthiş, muhteşem oynuyor. Maşallah. Allah nazar vermesin” dedi.

"TÜM OYUNCULARI GÖRMEK İSTEDİM"

Slovenya maçı ilk 11 ile ilgili soruya ise Fatih Terim “Buradaki 23 oyuncu da Hırvatistan maçında oynayabilir. Bizim aşağı yukarı ilk 11'imiz belli. Tüm oyuncuları görmek istedim. Topun mülkiyetini elinde bulundurmak isteyen ve 5-6 kişiyle çok çabuk atağa kalkabilen iki ayrı takımı da görmek istedim” diye konuştu.

"İNGİLTERE'Yİ DE YENECEKTİK AMA DENİZ MÜSDE ETMEDİ"

A Milli Takımın oynadığı son 15 maçta sadece İngiltere’ye mağlup olmasını da değerlendiren Fatih Terim, “Son 15 maçta 1 yenilgi aldık. İngiltere'yi de yenecektik ama Deniz müsaade etmedi. Denizde boğulduk. Ama iyi gidiyoruz. Çok iyi oynadığımız maçlar var. Ülkemiz bu milli takımı sevdi. Bu çok net. O çocuklarda ülkemize layık oluyorlar” ifadelerini kullandı.

HAKAN ÇALHANOĞLU: "ÖZGÜVEN KAZANARAK FRANSA'YA GİDİYORUZ"

A Milli Takım’ın başarılı orta sahası Hakan Çalhanoğlu ise “İstediğimiz galibiyeti aldık. Maça iyi başladık. Golden sonra ise geri çekilmeye başladık. Bu durum iyi değildi. Normalde aynı oyunumuza devam etmeliydik. Önde pres yapıp rakibi rahatsız etmek zorundaydık ama bunu yapamadık. Sonrasında oyundan düşmeye başladık. Galibiyet her zaman önemlidir. Özgüven kazanarak Fransa'ya gidiyoruz” dedi.

"HIRVATİSTAN MAÇI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Avrupa Şampiyonası’ndaki ilk rakip Hırvatistan ile ilgili de konuşan Çalhanoğlu, ”İlk maç bizim için çok önemli. Hırvatistan maçını kazanırsak turnuvada önemli bir şansımız olacağını düşünüyorum. Bir haftamız daha var ve iyi hazırlanacağız” değerlendirmesinde bulundu.

BURAK YILMAZ: "FİZİK OLARAK BİRAZ EKSİĞİM VAR AMA ÇOK İYİ DURUMDA OLDUĞUMU DÜŞÜNÜYORUM"

Uzun bir aradan sonra ilk kez A Milli Takım ile sahaya ilk 11’de çıkan ve hırslı, başarılı oyununu gol ile süsleyen Burak Yılmaz şunları söyledi: “Uzun bir sakatlığım vardı. Allah hiç kimseye göstermesin. Sakatlıklar insanı çok üzüyor. Ben hocalarıma ve takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bana çok yardımcı oldular. Ben de inşallah bu turnuvada üzerime düşen görevi yapmak istiyorum. Fizik olarak biraz eksiğim var ama çok iyi durumda olduğumu düşünüyorum. Şampiyonada elimden geleni yapmak istiyorum.

"KARİYERİME GÜZEL BİR ŞEYLER DAHA EKLEMEK İSTİYORUM"

2016 Avrupa Şampiyonu için ise yıldız oyuncu, “Galatasaray'da Şampiyonlar Ligi'nde her sene oynadık. O atmosferi, duyguyu iyi biliyorum ama Milli Takım seviyesinde böyle büyük bir organizasyonda oynayamamıştım. Allah bana bunu da nasip etti. Orada elimden geleni yapıp, kariyerime güzel bir şeyler daha eklemek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık