Dev inşaat şirketi iflas etti

Türkiye ekonomisinde yaşanan kriz giderek derinleşirken, dev şirketlerden iflas haberleri de gelmeye devam ediyor.

Dev inşaat şirketi iflas etti
  • 30 Mayıs 2021, Pazar 8:40

Türkiye ekonomisindeki türbülansın en fazla etkilediği sektörlerden biri olan inşaattan bir iflas haberi daha geldi. Mahkeme, 73 yıllık Garanti Koza İnşaat şirketinin iflasına karar verdi.

1948 yılından bu yana inşaat müteahhitliği ve gayrimenkul geliştirme alanında faaliyet gösteren Garanti Koza’nın iflasına karar verildi.

Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin aldığı konuyla ilgili olarak 30 Mart 2021 tarihinde aldığı karara göre şirketin tasfiye işlemleri başladı.

Bugüne kadar İstanbul’da 20 binden fazla konut üreten ve Akkoza ile Akbatı gibi markaları kente kazandıran Garanti Koza’nın 6’sı büyük olmak üzere 60-70 hissedarı bulunuyordu.

Bulgaristan’da da konut, AVM ve otel projelerini bulunan şirketin Türkiye’de hayata geçirdiği bazı projelerde vatandaşlar tapularını alamadığı için mağdur olmuştu.

Mal sahiplerinin birçoğu dairelerini ve tapuyu teslim aldıktan sonra satmak üzere girişimde bulununca ipotek sürpriziyle karşılaşmıştı.

Borçları olmadığı halde, tapularının üzerinde ipotek olduğunu öğrenen konut sahipleri, soluğu Garanti Koza'nın yönetiminde almış. Firmanın aldığı ticari krediyi ödeyemediği için bir bankanın evlere ipotek koyduğunu öğrenmişlerdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık