DAVA KAZANALAR KADRO GELİYOR

DAVA KAZANALAR KADRO GELİYOR
  • 07 Haziran 2014, Cumartesi 11:50

Asıl işi yapan işçilerin kazandığı muvazaa dava kararlarının önünü kapatan birinci madde, taşeron düzenlemesinden çıkarılıyor.

Taşeron işçilerin dikkatle izlediği İş Kanunu'ndaki değişiklikler konusunda sürpriz gelişmeler yaşanıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, işçi konfederasyon başkanlarıyla yaptığı görüşmenin ardından oluşturulan komisyon, tasarıda önemli değişiklikler yapılmasını kararlaştırdı. Buna göre, kamu işyerlerinde ve belediyelerde 'asıl' işi yapmalarına karşın, 'taşeron' olarak görünen işçilerin kazandığı davaları işçi aleyhine etkileyeceği belirtilen madde metinden çıkarılıyor. Bu değişiklikle, dava kararları sonucu kadroya alınmayı bekleyen 6 bin işçinin umudu korunmuş oldu.

TALİMAT BAŞBAKAN'DAN

Türk-İş, Hak-İş ve DİSK Başkanları, hafta ortasında Başbakan Erdoğan'ı ziyaret ederek, başta İş Kanunu olmak üzere bazı yasalarda değişiklik yapan düzenlemede, taşeronlarla ilgili hükümlerden duydukları kaygıları dile getirmişti. Başbakan da, parti yöneticileri, Maliye ve Çalışma Bakanlıkları ekipleri ve üç konfederasyonun temsilcilerinin de içinde olduğu bir komisyonun toplanarak, endişelerin giderilmesini istemişti. Komisyon uzun soluklu toplantılar sonucu kritik kararlar aldı.(AKŞAM)

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık