Çalışanlar dikkat! Yıllık izin süreleri değişti

Sosyal Güvenlik Uzmanı Mustafa İşcan Milli Gazete’deki bugünkü yazısında tüm çalışanları yakından ilgilendiren yıllık izin süreleriyle ilgili dikkat çekici bilgiler paylaştı.

Çalışanlar dikkat! Yıllık izin süreleri değişti
  • 14 Temmuz 2021, Çarşamba 19:23

Sosyal Güvenlik Uzmanı Mustafa İşcan bugünkü köşesinde Yıllık izin kullanım süreleri değiştiğini belirten bir yazı kaleme aldı.

Mustfa İşcan yazısına “Yıllık ücretli izin hakkından vazgeçilemez, sözleşmeyle bu hak ortadan kaldırılamaz. ”Cümleleriyle başlarken ‘4857 sayılı İş Kanunu’nda Anayasa’da yer alan “Çalışma Şartları ve Dinlenme Hakkı”yla ilgili önemli düzenlemeler olduğunu açıkladı.

İşcan yapılan düzenlemeyi yazısında “Bu düzenlemeye göre; 6704 sayılı Torba Yasa ile 4857 sayılı İş Kanunu’nun 56’ncı maddesinde değişiklik yapılmış ve izin sürelerinin, tarafların anlaşması ile bir bölümü 10 (on) günden aşağı olmamak üzere kalan diğer izin günlerinin ise 1-2’şer günlük şeklinde bölümler halinde kullanılabileceği belirtilmiştir. Önceki düzenlemede ise söz konusu izin sürelerinin yine tarafların anlaşması ile bir bölümü 10 günden az olmamak kaydıyla en çok üçe bölünebileceği düzenlenmişti. Böylelikle yıllık izinlerin kullanılması konusunda bir esneklik getirilmiştir.” sözleriyle özetledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık