Başarır kahraman Türk polis teşkilatı’nı özel güvenlik şirketleriyle karıştırıyorsunuz

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, TBMM'de görüşülen Türkiye ile Katar’ın büyük çaplı organizasyonların yerine getirilmesinde iş birliği yapmasına...

Başarır kahraman Türk polis teşkilatı’nı özel güvenlik şirketleriyle karıştırıyorsunuz
  • 12 Kasım 2021, Cuma 19:11

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, TBMM'de görüşülen Türkiye ile Katar’ın büyük çaplı organizasyonların yerine getirilmesinde iş birliği yapmasına ilişkin kanun teklifinin, Katar'da düzenlenecek olan 2022 Dünya Kupası'nda güvenliğin Türk polisi tarafından sağlanmasını öngördüğünü söyledi. Başarır, "Benim polisim, ne hakla, neden o taraftarların güvenliğini sağlayacak. Herhalde siz, kahraman Türk Polis Teşkilatı’nı özel güvenlik şirketleriyle karıştırıyorsunuz" dedi.

Ali Mahir Başarır, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Türkiye ile Katar Arasında Büyük Çaplı Organizasyonların Yerine Getirilmesinde İş Birliği Konulu Niyet Mektubunun Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi üzerine CHP Grubu adına konuşma yaptı. Başarır şunları söyledi:

"ATATÜRK’ÜN SÖZLERİNİ DİNLEYİN"

“İtalyan diktatör Mussolini, Ata’mıza büyük elçisini yollayıp çok tuhaf isteklerde bulunduğunda Ata’mız, sözünün bitip bitmediğini sorar. Sonra 5 dakika beklemesini söyler ve üniformasını giyer gelir. Söylediklerini tekrar etmesini ister. Sonra ‘Git o koca herife söyle; O 40 bin kişiyle İzmir’i alamaz, ama ben 4 bin Mehmetçikle Roma’yı alırım’ der. Yine kendisine Milletler Cemiyeti’ne üye olup olmayacağı sorulduğunda, ‘Onlar davet etsinler’ der ve bunun üzerinde Kurtuluş Savaşı’nda yendiğimiz ülkeler dahil olmak üzere 48 ülkenin davetiyle üye olur. Yaptığınız ve yapacağınız tüm anlaşmalarda lütfen bu iki olayı ve tarihi anlaşmaları örnek alarak bu büyük liderin sözlerini dinleyin.

"KAHRAMAN TÜRK POLİS TEŞKİLATI’NI ÖZEL GÜVENLİK ŞİRKETLERİYLE KARIŞTIRIYORSUNUZ"

Katarla ilgili, uluslararası ölçekteki organizasyonlarla ilgili iki devletin anlaşmasını konuşuyoruz. Ben merak ediyorum, dünyanın neresinde böyle bir ilişki var. Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar hangi ülke bizden böyle bir talepte bulunmuş? Katar bugüne kadar hangi ülkeden böyle bir talepte bulunmuş çok merak ediyorum. Bakın, bazı Dünya Kupası organizasyonları söyleyeyim. 1950 Brezilya, 1962 Şili, 1970 Meksika, 2010 Afrika’da yapılmış. Bu ülkelerin hiçbir tanesi, hiçbir ülkeden güvenlik görevlisi talep etmemiş. Benim anlamadığım konu, dünkü Katar, futbolla alakası olmayan Katar, futbolu yeni tanımış Katar, nasıl oluyor da Dünya Kupası’na ev sahipliği yapıyor. Benim polisim, ne hakla, neden o taraftarların güvenliğini sağlayacak? Herhalde siz, kahraman Türk Polis Teşkilatı’nı özel güvenlik şirketleriyle karıştırıyorsunuz.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Katar'dan 500 milyon dolarlık uçak ve 53 tane yarış atı hediye aldığını hatırlatan Başarır, şöyle devam etti:

"DÜNYA KUPASI'NDA KATAR'IN GÜVENLİĞİNİ SAĞLARKEN ÖLDÜ DİYECEKSİNİZ DEĞİL Mİ"

“Çok meraklıysanız binin o uçağa, alın atları gidin, güvenliği siz sağlayın. Bizim polisimizin işi yok, askerimizin işi yok Katar’da. Bir polisimiz, Allah göstermesin, bir taraftar tarafından şehit edilirse ne diyeceksiniz onun çocuğuna? Sınırda mı şehit oldu diyeceksiniz? Bu toprakları savunurken mi şehit oldu diyeceksiniz? ‘Katar’ın, Dünya Kupası’nda güvenliğini sağlarken öldü, şehit oldu’ diyeceksiniz değil mi? Bu olacak şey mi?

"BAŞKA BİR ÜLKENİN UÇAĞINA BİNEN BAŞKA BİR LİDER YOK"

Gerçekten bir güvenlik sorunu haline geldiniz. Benim askerim, benim polisim Dünya Kupası’nda Katar’da taraftarın güvenliğini sağlayacak öyle mi? Tarihte böyle bir şey var mı? Utanç verici bir olay. Katar, Bein Sport’un ihalesini alır, "Ben sabit kurdan ödeyeceğim" der, sabit kuru getirirsiniz; "Ben indirim istiyorum" der, indirimi yaparsınız. Bu Katar, pandemi sürecinde kahvecilere, kafecilere maç yayınlarını izletmek için belirli bir bedel karşılığında üyelik verir. Bakın indirim yaptığınız Katar, o kahvecileri icraya verdi faturalarını ödeyemedikleri için. Bu indirimi halkımıza, çiftçiye, köylüye yaptınız mı? Nedir bu Katar aşkı? Katar ülkemize yatırım yapmıyor, bizim yüzyıllık yatırımımıza, alın terimize ortak oluyor. Ben merak ediyorum, Katar ülkemizde fabrika açtı da ben mi görmedim? Katar bir kişinin çalışacağı iş yeri açtı da ben mi görmedim? TOKİ'den bin 600 konut alacak, Türkiye’nin en pahalı yalısını alacak, sonra beyefendiye 500 milyon dolarlık uçak hediye edecek, bunun adı yatırım olacak. Bunun adı yolsuzluk, bunun adı rezalet. Niye Türkiye’ye Avrupa’dan, dünyadan yatırım gelmiyor? Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde başka bir ülkenin uçağına binen başka bir lider yok.”

HABERE AİT VIDEO


Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık