Ambulansa yol vermeyen sürücünün cezası belli oldu

İstanbul Cevizlibağ’da kullandığı otomobille ambulansın geçişini engellemeye çalıştığı için 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Muhammed Efkan Y. (23) “trafik güvenliğini tehlikeye sokma” suçundan 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Sabıkası olmadığı için hükmün açıklanmasını geri bırakıldı. Sanık “görevi yaptırmamak için direnme” suçundan da beraat etti. Sanık, Ağustos ayında Sultangazi’de makas atarken kullandığı otomobili devirdi. 4 kişi yaralandı.

Ambulansa yol vermeyen sürücünün cezası belli oldu
  • 16 Ekim 2019, Çarşamba 20:08

Muhammed Efkan Y., 28 Şubat’ta D-100 Karayolu Cevizlibağ mevki Avcılar istikametinde kullandığı otomobille seyir halindeyken arkasındaki ambulansın geçişini engellemeye çalıştı. Sürücülerin ihbarı üzerine Trafik ekiplerinin yakaladığı Y.’e 1326 lira para cezası kesildi.

“HEM BENİ HEM HASTAYI TEHLİKEYE DÜŞÜRDÜ”

Yaşanan olayın başka bir araçtan çekilen görüntüsü sosyal medyada yayılınca kamuoyunda büyük tepkiye yol açtı. Gözaltına alınan Y. ambulansta kimsenin olmadığı halde sirenlerini açtığı ve ambulansın önündeki aracın kendini sıkıştırmasından dolayı olayın yaşandığını anlattı.

İfadesi alınan ambulans şoförü ise Erdoğan Kavruk ise olay anında ambulansta hasta olduğunu belirterek “Hem beni hem hastayı tehlikeye düşürdü” dedi. Y. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Y. için “görevi yaptırmamak için direnme” suçundan 3 yıla kadar, “trafik güvenliğini tehlikeye sokma” suçundan da 2 yıla kadar hapis cezası talebiyle iddianame hazırladı.

Bakırköy 32’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada savunma yapan Muhammed Efkan Y., sabıkasız olduğunu, yurtdışına güvenli altın taşımacılığı yaptığını belirterek şunları söyledi:
“Ben olay günü Merter’den Beylikdüzü tarafına E5 karayolu üzerinde gidiyordum. Sol şeritte sirenleri kapalı bir ambulans vardı. Birden sirenlerini açarak sesli uyarıda bulundu ve önündeki aracı sıkıştırdı. Önündeki araç benim şeridime geçti. Ben bu şekilde bir tehlike yaşadım. Ambulans geçtikten sonra sirenlerini kapayıp seyrine devam etti. Bir süre sonra ambulansla yan yana geldik. Ben bu sebeple ‘Can kurtarmaya giderken benim mi canıma kastediyorsun’ dedim. İçeride teknisyen falan görmedim. Bunun üzerine bana ‘git lan’ gibi daha da argo konuşunca istenmeyen bu olay yaşandı. Sosyal medyada linç edildim. Sosyal hayattan dışlandım. Bu olay sonucunda bir çok tepkiyle karşılaştım. Aslında olayın mağduru benim oldum.”

6 AY SONRA MAKAS KAZASI

Muhammed Efkan Y., 28 Ağustos’ta Sultangazi TEM Otoyolu’nda otomobiliyle makas atarak ilerlerken 3 aracın karıştığı trafik kazasına neden oldu. Makas atarken bariyerlere çarpan Y., daha sonra sonra takla atarak seyir halindeki motosiklete çarptı. Kazayı gören iki otomobil sürücüsü de ani fren yapınca araçlar çarpıştı. Kazada 4 kişi yaralandı. (Burcu Purtul Uçar/Hürriyet)

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık