Akdeniz Güvenlik'ten açıklama

Akdeniz Güvenlik medyada çıkan haberlere ilişkin açıklama yaptı

Akdeniz Güvenlik'ten açıklama
  • 24 Aralık 2016, Cumartesi 9:12

Akdeniz Güvenlik tarafından KAP'a yapılan açıklamada, medyada çıkan haberlere ilişkin bilgilendirme yapıldı.

Şirketten gelen açıklama şöyle;

Bazı gazetelerde Şirketimize ilişkin olarak gerçek dışı ve asılsız haber ve değerlendirmelere yer verildiği görülmektedir. Kamuoyunu ve siz değerli yatırımcılarımızın haklarını korumak amacıyla, yalan ve yanıltıcı bilgilendirme yapan bu kuruluşların asılsız haberleri hakkında açıklama gereği hasıl olmuştur.  

5188 sayılı özel güvenlik hizmetlerine dair kanunun 11. Maddesi – çalışma izni hükmü uyarınca; 

Özel güvenlik yöneticisi/görevlilerinin çalışma izni için yapılacak başvurularında, İç İşleri Bakanlık/valiliklercegüvenlik soruşturmaları yapılmakta olup, tahkikat sonucu olumlu olan yönetici ve personellere yine İç İşleri Bakanlıkça/valiliklerce "özel güvenlik yöneticisi ve özel güvenlik kimlik kartı" verilmektedir. 

Aynı kanun maddesinin 2. Bendi uyarınca da; işe başlayan personelin çalışma izin belgesinin bir örneği de 15 gün içinde ilgili valiliğe bildirilip belgelerin geçerliliği tekrar kontrol edilmektedir.

Valilik tarafından personele ilişkin yapılan bu tahkikat sonucunda ilgili kanun hükmünce belirlenen aşağıdaki suçların tespiti halinde güvenlik hizmeti veren şirketlere ilgili personellerin çalıştırılamayacağı tebliğ edilir. Bu tebliğ sonucunda işveren tarafından çalışanın iş akdi derhal fesih edilir. Bu suçlar ;

Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlarAnayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, (…) zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya fuhuş suçlarından mahkûm olmamak.

Şirketimiz işleyiş politikası olarak da; çalışmakta olduğumuz bütün kurum ve kuruluşlarla dönem içerisinde ayrıca bir tahkikat yapmaları için personellerin özlük dosyaları paylaşılmaktadır. İdarelerce de ayrıca tahkikatları yaptırılmaktadır. 

Bu kapsamda şirketimizdeki tüm personellerin yukarıda belirttiğimiz soruşturmaları Valilik tarafından yapılmış olup yukarıdaki suçlara haiz hiçbir personel çalıştırılmamaktadır.

Şirketimiz 2.269 özel güvenlik görevlisi mevcut çalışan personel ile devraldığı 01.01.2015 – 31.12.2016 tarihleri arasında sözleşme imzaladığı ve halen devam ettiği Devlet Hava Meydanları projesi 31.12.2016 tarihinde sona erecektir. 31.08.2016 tarihinde Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nce yapılan ihalede teklif fiyatımız ekonomik açıdan en avantajlı teklif olmadığı için uhdemizde kalmamıştır. Haberin basında yer aldığı şekli tamamen yalan ve algı oluşturmaya yönelik tipik yalan haber terörüne çok güzel bir örnektir. İşin aslı konu firmamızın katıldığı ihaleyi kazanamamasından ibarettir.

Yukarıda bahsettiğimiz hususlar kapsamında hiçbir araştırma yapılmadan kamu ihale sürecini ve bu sektörde faaliyet gösteren şirketlerde çalıştırılan personellerin nitelik ve soruşturmalarının kamu tarafından belirlendiği noktasında somut bilgi sahibi olmadan asılsız ve yalan haberlerle kamuoyunda kirli bir algı operasyonu yapılmaktadır. Kirli maksat sahipleri karanlık oyunlarına farklı camialardan piyonlar bularak ülkemizin yerli sermaye ile kurulmuş güvenlik şirketlerinden Akdeniz Güvenlik Hizmetleri A.Ş.' yi terör örgütleri ile ilişkilendirmeye çalışmalarının beyhude bir çaba olduğunu bilmenizi isteriz.

 Bizler tarih boyunca bin bir zahmet, komplo, ihanet ve karanlık oyunları inadına bozarak hür yaşamayı hak etmiş büyük Türk milletinin asil evlatlarıyız. Terörün ve karanlık odakların her türlüsüne karşı dün olduğu gibi bugün de dik duruşumuzla milletimizin birlik ve beraberliği için daima devletimizin yanında olduğumuzu/olacağımızı bildirir, bu çerçevede bir kısım medyada servis edilen yanlış ve yanıltıcı haberlere itibar edilmemesi gerektiğini, şirketi töhmet altında bırakanlarla ilgili hukuki süreç başlattığımızı kamuoyunun ve yatırımcılarımızın bilgilerine saygıyla arz ederiz.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık