Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı yapacak

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İŞKUR üzerinden yeni bir personel alım ilanı yayınladı. İlana göre Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 25-29 Kasım 2019 tarihleri arasında İŞKUR aracılığı ile toplam 1000 personel alımı yapacak. İş başvuruları İŞKUR üzerinden yapılacak olup, alınacak personeller temizlik personeli, destek personeli, Çocuk Bakıcısı/Çocuk Bakım Elemanı, Hasta ve Yaşlı Bakımı, güvenlik görevlisi, Engelli Bakıcısı ve diğer alanlardan alınacaktır. Peki Aile Bakanlığı personel alımı başvuru şartları nelerdir?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı  personel alımı yapacak
  • 25 Kasım 2019, Pazartesi 19:48

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Türkiye İş Kurumu (İŞKUR)’un resmi internet sayfası üzerinden 25 Kasım 2019 tarihli olarak yeni personel alım ilanı yayınlandı. İŞKUR’un kamu iş ilanları kategorisinde yayınlanan toplamda 272 farklı ilana göre Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kendi bünyesinde istihdam etmek üzere tam 1000 personel alımı yapacak.

Personel alımı iş başvuruları ön kayıtları 25-29 Kasım 2019 tarihleri arasında İŞKUR şubelerinden veya İŞKUR’un resmi internet sayfası üzerinden online olarak yapılacak olup, adayların başvuruda bulunabilmesi için ilan içeriklerinde belirtilen şartlara haiz olmaları gerekmektedir. Peki Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın kadrolara göre personel alımı başvuru şartları nelerdir?

HANGİ KADROLARDAN PERSONEL ALIMI YAPILACAK?

Temizlik personeli, Destek Personeli, Güvenlik görevlisiHasta ve Yaşlı Bakımı, Teknik Hizmetler Personeli, Çocuk Bakıcısı/Çocuk Bakım Elemanı, Engelli Bakıcı meslek guruplarından alınacaktır.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

1) 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak,

2) 18 yaşını tamamlamış olmak,

3) Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

4) Anayasal düzen ve bu düzenin işleyişine, özel hayat ve hayatın gizli alanına, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar ile uyuşturucu ve uyuşturucu madde suçlarından dolayı hakkında devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak,

5) Özel kanunlarda yer alan özel şartları taşımak,

6) Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak),

7) Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,

8) Yapılacak Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırması olumlu sonuçlanmak

9) Başvurunun son günü itibarıyla işgücü taleplerinde belirtilen bölümlerden mezun olmak,

10) Adayların, başvurunun son günü itibarıyla tercih ettikleri görev unvanlarına ilişkin meslek kolunun gerektirdiği şartları taşımaları gerekir.

11) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak,

12) Alınacak işçilerin deneme süresi altmış gün (2 Ay) olup, deneme süresi içinde başarısız olanların iş akdi bildirim süresi beklenmeksizin tazminatsız feshedilecektir.

13) Adaylar vardiyalı çalışma düzenini kabul etmiş sayılır ve vardiyalı çalışmaya engel bir durumu olmaması gerekir.

14) Adaylar, Türkiye İş Kurumu’nda (İŞKUR) yayımlanan listeden sadece bir işyeri (il) ve bir meslek koluna başvuru yapabilecektir.

15) Adaylardan, gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenler ile şartları taşımadığı sonradan tespit edilenler ilan/sınav/göreve başlama sürecinin her aşamasında idarece sonlandırılabilecektir.

16) Adayların görevini devamlı yapmasına engel sağlık probleminin bulunmaması gerekmektedir.

17) İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak.

18) Sözlü sınava girmeye hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihlerinde sınava katılmayan adaylar, sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır.

19) Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

KADROLARA GÖRE ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI

TEMİZLİK PERSONELİ ALIMI İÇİN;

Bakanlığımıza ataması yapılan personel mazeret durumları dahil 3 (Üç) yıl süreyle iller arası tayin talebinde bulunamayacaktır.

Bakanlığımız taşra teşkilatı il müdürlükleri ve sosyal hizmet kuruluşlarında çalıştırılmak üzere alınacak olan sürekli işçiler;

Temizlik Görevlisi hizmeti verecek personelden;

“En az ortaöğretim mezunu olmak” şartı aranmaktadır.

DİĞER TEKNİK HİZMET PERSONELİ ALIMI İÇİN;

Yatılı sosyal hizmet kuruluşlarında koruma ve bakım altında bulunanlara hizmet verecekler için ilgili mevzuat gereği cinsiyet şartı konulmuştur.

Elektrik teknolojisi önlisans programından mezun olmak

Elektrik önlisans programından mezun olmak

Elektronik, elektrik-elektronik, endüstriyel elektronik, elektrik- elektronik teknikerliği, elektronik teknolojisi önlisans programlarının birinden mezun olmak.

İklimlendirme-soğutma, soğutma tesisatçılığı, soğutma tesisatı, soğutma ve havalandırma, İklimlendirme teknolojisi, iklimlendirme ve soğutma teknolojisi önlisans programlarının birinden mezun olmak,

Yapı donatım teknolojisi, sıhhi tesisat, tesisat teknolojisi, yapı tesisat teknolojisi önlisans programlarının birinden mezun olmak,

ENGELLİ BAKICISI ALIMI İÇİN;

Yatılı sosyal hizmet kuruluşlarında koruma ve bakım altında bulunanlara hizmet verecekler için ilgili mevzuat gereği cinsiyet şartı konulmuştur.

Ortaöğretim kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak.

 

Ortaöğretim kurumlarının acil tıp alanı ve dalları veya acil sağlık hizmetleri alanı - acil tıp teknisyenliği dalından mezun olmak

 

Ortaöğretim kurumlarının hemşirelik-ebelik-sağlık memurluğu alanı- ebelik dalı veya hemşirelik-ebelik-sağlık memurluğu alanı- ebelik-hemşirelik dalından mezun olmak

Ortaöğretim kurumlarının sağlık hizmetleri alanı- hemşire yardımcılığı dalından mezun olmak

Veya herhangi bir “ortaöğretim” programından mezun olanlar için engelli bakımı konusunda sertifika sahibi olmak, şartı aranır.

ÇOCUK BAKICISI/ÇOCUK BAKIM ELEMANI

Çocuk Destek Merkezi Yönetmeliğinin 40’ıncı maddesinde belirtilen Bakım elemanları, yirmibeş yaşını doldurmuş, söz ve davranışlarıyla çocuklara rol model olabilecek yapıda ve sağlıklı iletişim becerisine sahip olmalıdır,

İlgili alan mezunu olmak veya herhangi bir “ortaöğretim” programından mezun olanlar için çocuk bakımı konusunda sertifika sahibi olmak

Ortaöğretim kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak.

Ortaöğretim kurumlarının çocuk gelişimi ve eğitimi alanı ve dallarından mezun olmak

GÜVENLİK GÖREVLİSİ (SİLAHSIZ) ALIMI

“En az ortaöğretim mezunu olmak, 5188 sayılı özel güvenlik hizmetlerine dair kanunun 14'üncü maddesinde belirtilen özel güvenlik temel eğitimini başarıyla tamamlamış olmak. özel güvenlik kimlik kartına sahip olmak, (yükseköğretim kurumlarının güvenlikle ilgili fakülte ve yüksekokullarından mezun olanlar için güvenlik temel eğitimi şartı aranmaz)” şartı aranır.

HASTA VE YAŞLI BAKIM ELEMANI

Acil bakım teknikerliği, acil yardım teknikerliği, ambulans ve acil bakım teknikerliği, paramedik, acil yardım, ambulans ve acil bakım, ilk ve acil yardım önlisans programlarının birinden mezun olmak.

Evde hasta bakımı önlisans programından mezun olmak.

Hemşirelik, sağlık memurluğu veya sağlık teknikerliği önlisans programlarının birinden mezun olmak.

Yaşlı bakım hizmetleri, yaşlı bakımı, yaşlı hizmetleri bakımı önlisans programlarının birinden mezun olmak.

BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ VE TARİHİ

Başvurular Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) internet sitesinden 25/11/2019 – 29/11/2019 tarihleri arasında online olarak yapılacaktır.

KURA KAPSAMINDA ADAY LİSTELERİNİN BELİRLENMESİ

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından kura çekimi yapılmak üzere gönderilen listede yer alan adayların, kura çekim yeri ve tarihleri daha sonra Bakanlığımız ve/veya ilgili İl Müdürlüğümüz internet sitesinde yayımlanacaktır. Kura çekimi noter huzurunda yapılacaktır. Adaylar istemeleri halinde kura çekimini izleyebilecektir. Tüm başvuru sahipleri arasından kura ile açık iş sayısının 4 (Dört) katı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir. Belirlenen adaylar Bakanlığımız ve/veya ilgili İl Müdürlüğümüz internet sitesinde ilan edilecek olup, adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Kura çekimi sonucunda belirlenen asıl adaylar sözlü sınava alınacaktır. Sözlü sınav yeri ve tarihleri Bakanlığımız ve/veya ilgili İl Müdürlüğümüz internet sitesinde ilan edilecek olup, ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

BELGE TESLİM İŞLEMLERİ

Sözlü sınav için nihai listede yer alan adayların; hangi belgeleri teslim edeceği, belge teslim yeri, tarihleri ve diğer bilgilendirme işlemleri Bakanlığımız ve/veya ilgili İl Müdürlüğümüz internet sitesinde daha sonra ilan edilecek olup, ayrıca adaylara yazılı tebligat yapılmayacaktır. Başvuru yapan adayların başvuru sürecini, belirtilen internet sitesinden takip etmeleri gerekir.

SÖZLÜ SINAV İŞLEMLERİ

Belirlenen asıl adaylar başvurmuş oldukları meslek kolu için aranan şartları taşıdıklarını belgeleyen evraklarını Sınav Kurullarına teslim edeceklerdir. Evrak İnceleme Komisyonu tarafından teslim edilen belgeler incelendikten sonra belirlenen şartları taşıdığı tespit edilen ve ilan edilecek nihai listede yer alan adayların sözlü sınav yeri ve tarihleri Bakanlığımız ve/veya ilgili İl Müdürlüğümüz internet sitesinde ilan edilecek olup, adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Sözlü sınav, adayların başvurdukları hizmet alanına ilişkin meslekî bilgi ve becerilerden, yürütmekle yükümlü olacakları mesleki yetkinliklerini ölçmeye yönelik ve eğitim düzeylerine uygun olarak yapılacaktır.

Sınav kurulu Başkan ve üyelerinin ayrı ayrı vermiş oldukları puanların aritmetik ortalaması esas alınmak suretiyle sözlü sınav puanı belirlenecektir. Sözlü sınavda tüm adaylar 100 (yüz) tam puan üzerinden değerlendirilecek bu puan adayın atanmaya esas puanı ve başarı sıralaması için kullanılacaktır.

Başarı puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; yaşı büyük olana, yaşlarının aynı olması halinde sınav kurulu veya kurullarınca alınan diplomaları esas alınmak suretiyle daha üst öğrenimi bitirmiş olana, öğrenim düzeylerinin de aynı olması halinde mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana öncelik verilerek en yüksek puandan başlamak üzere başarı sıralaması belirlenecektir.

Sınav kurulunca, başarı puanı en yüksek adaydan başlanmak suretiyle açık iş sayısı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir. Sınavda başarılı olup da işe başlamayanlar ile deneme süresi içinde işten ayrılanların yerine, yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle yerleştirme yapılacaktır.

Yapılan sözlü sınav sonucunda asıl ve yedek olarak başarılı olan adaylar; Bakanlığımız ve/veya ilgili İl Müdürlüğümüz internet sitesinde ilan edilecek olup, adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ

Adaylar, sözlü sınav sonuçların açıklanmasından itibaren 3 (Üç) iş günü içinde Sınav Kuruluna itiraz yapılabilir. Yapılan itirazlar, sınav kuruluna ulaştıktan sonra 3 (Üç) iş günü içinde Sınav Kurulunca karara bağlanır. Nihai karar itiraz sahibine yazılı olarak (iadeli taahhütlü posta ile) bildirilir. T.C. Kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adresi olmayan dilekçe, faksla, posta veya e-posta yoluyla yapılan itiraz ile süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

GÖREVE BAŞLAMA İŞLEMLERİ

Göreve başlamaya hak kazanan adaylar ilgili il müdürlüklerine istenilen belgeleri daha sonra belirtilecek tarihe kadar şahsen teslim edeceklerdir. Posta, kargo veya kurye ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır. Ancak fiilen askerlik görevinde bulunanlar ile hastalık veya doğum mazereti nedeniyle belgelerini teslim etmeye gidemeyecek durumda olanlar (durumlarını belirten askerlik belgesi, doğum raporu veya hastalık raporu ibraz etmeleri kaydıyla) belgelerini yakınları aracılığıyla teslim edebileceklerdir.

Belgeleri teslim alınan adayların, Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırmasının sonuçlanmasını müteakip yazılı tebligat yapılmak suretiyle göreve başlamaları sağlanacaktır.

Doğum, hastalık, askerlik vb. nedenlerle gelemeyecek durumda olanların; bu durumlarını belgelendirmeleri halinde kanuni mazeretlerinin sona ermesini takiben 30 (Otuz) gün içinde göreve başlamaları sağlanacaktır.

Ataması yapıldığı halde göreve başlamayanların, deneme süresi içinde işten ayrılanların, belirtilen süre içerisinde belge teslim etmeyenlerin/feragat edenlerin veya başvuru şartlarını taşımadığı tespit edilenlerin yerine, mezkûr Yönetmelik hükümlerine istinaden yedek listeden başarı sırasına göre atama yapılacaktır.

DİĞER HUSUSLAR

Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacak, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir. Bu kişiler hakkında Türk Ceza Kanunu’nun ilgili hükümleri uygulanmak üzere, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.

İlanen duyurulur.

Ek: Meslek Kollarına Göre İl ve Kontenjan Dağılımı (Bakanlık internet sayfasında yayımlanacaktır.)

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık