Adliyelerin açılma süreleri bir ay daha uzatılıyor.

Adalet Bakanlığı yargıda hak kayıplarını önlemek amacıyla dava açma, icra takibi başlatma, başvuru, şikayet ve ihbar da dahil olmak üzere tüm adli işleri 30 Nisan'a kadar durdurmuştu. Bakanlık tarafından ayı sonuna kadar durdurulan bu sürenin, yeniden uzatılıp uzatılmayacağı gündeme geldi.

Adliyelerin açılma süreleri bir ay daha uzatılıyor.
  • 21 Nisan 2020, Salı 15:33

Bakanlığın, koronavirüs salgınıyla mücadelede normalleşmenin Mayıs ayı sonunda başlayacağı yönündeki tespitleri de dikkate alarak, adli süreleri 30 Nisan'dan sonra 1 ay daha uzatmayı planladığı ifade ediliyor. Adli sistemin Haziran ayında tekrar eski haline dönmesi bekleniyor. Ancak 20 Temmuz'da adli tatile girilecek.

Bu bir aylık süre zarfında, Adalet Bakanlığı adliyelerde korona virüse karşı yeni önlemler alacak. Duruşmalara bazı sanıkların getirilmesi ve izleyici alınmaması, soruşturmaların ve operasyonların belirli periyotlarda yapılması ve adliyelere sınırlı sayıda insanların alınması konusunda düzenlemeler yapılacak. Vatandaşların adliyelere girerken maske ve eldiven takması zorunlu hale getirilecek. Bakanlığın ayrıca, avukatların bürolarından duruşmalara katılmasına imkan sağlayan sistemin çalışmalarını hızlandırdığı da aktarıldı. Ebru Karatosun

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık