URBANJOBS’A BIG SEE INTERIOR DESIGN AWARDS ÖDÜLÜ!

İç mimari ve ürün tasarımı üzerine ürettiği projeler ile değişen restorancılık anlayışına farklı bir bakış açısı sunan İç Mimar Murat Dede liderliğindeki Urbanjobs, Türkiye’deki restoran kültürünün en doğal ifadelerinden birini sunan Zula tasarımlarıyla BIG SEE Interior Design Awards ödülüne layık görüldü.

URBANJOBS’A BIG SEE INTERIOR DESIGN AWARDS ÖDÜLÜ!
  • 14 Ekim 2021, Perşembe 15:18

Ofis ve restoran iç mekanları başta olmak üzere gerçekleştirdikleri her projede özgün bir tasarım yaklaşımı benimseyen Urbanjobs, net formlar ve yalın ritimlerin hakim olduğu, iddiadan ve kaostan uzak bir görünümün hedeflendiği Zula restoranları projeleriyle her sene Slovenya’nın başkenti Ljubljana’da gerçekleştirilen tasarım festivali kapsamında yılın en ilham verici projelerinin onurlandırıldığı BIG SEE Interior Design Awards’un bu yılki kazananı oldu.

Yalın ve steril tasarımı ile Türkiye’de örneğine pek sık rastlanmayan bir çizgiye oturan Zula restoranları, kişilikli, dingin ve düşünülmüş bir tasarıma sahip. Mekansal arayışın en yalın hallerinin arandığı Zula, Türkiye’deki restoran kültürünün en doğal ifadelerini sunuyor. Hem restoran algısı hem de mağaza algısı yaratan Zula mekanların tek tip yemek sunarak, mekanın tasarımının vermesi gerektiğinden “daha fazlasını” vermesine gerek olmadığı fikrini de desteklemiş oluyor.

Gereksiz olan tüm detaylardan tamamen arındırılan Zula restoranlarında, pişirme, servis, yıkama, yeme gibi salt bu işlevler için birbirinden ayrılan net alanlar ve düşünülmüş boşluklar oluşturulmuş. Sağlamlık, işlev, güzellik ve duygu olarak tanımlanan dört önemli mekansal öğenin hafifçe ve titizlikle uygulandığı tasarımlardaki ileri yalınlık, “Instagram mimarlığı”nın aradığının tam tersi bir çizgiyi işaret ediyor. Net formlar, yalın ritimler, iddiadan ve kaostan uzak görünümleriyle Zula’lar ne susuyor, ne de bağırıyor.

Zula mekanlarına özel olarak tasarlanan yemek sandalyeleri ve bar sandalyeleri ile bu yalın tavrın içine görünür olan öğeler ekleyen Urbanjobs, masaların üzerine odaklanan aydınlatmalarla neye vurgu yapılması gerektiğini iyi anlatıyor

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık