TÜSİAD Yönetim Kurulu ABD temaslarını tamamladı

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes başkanlığındaki TÜSİAD heyeti 12-14 Nisan tarihlerinde Washington’da temaslarda bulundu. Temaslar çerçevesinde Türkiye ile ABD arasındaki ikili ilişkiler ele alındı.

TÜSİAD Yönetim Kurulu ABD temaslarını tamamladı
  • 15 Nisan 2016, Cuma 23:20

TÜSİAD heyeti Washington’da Ekonomik Büyüme, Enerji ve Çevre’den sorumlu ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Catherine Novelli ile görüştü. TÜSİAD heyeti ayrıca Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Avrupa Direktörü Charles Kupchan ve Ulusal Güvenlik Konseyi’nde görevli üst düzey yetkililerle bir araya geldi. Görüşmelerde TÜSİAD heyeti Türkiye ile ABD arasında en üst düzeyde diyaloğun ihtiyacına ve önemine işaret etti. TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes, Amerikalı muhataplarına Türk Amerikan ilişkilerinin sadece ortak çıkarlara değil, ortak değerler temeli üzerine kurulu olduğunu vurguladı.

TÜSİAD heyeti Uluslararası Ticaretten sorumlu ABD Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Stefan Selig ve Avrupa’dan sorumlu ABD Ticaret Temsilci Yardımcısı ve Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTIP) Baş Müzakerecisi Dan Mullaney ile görüştü. Görüşmelerde Türkiye ile ABD arasındaki ekonomik bağların hem ticaret hem de yatırım alanlarında güçlendirilmesi yönünde beklentiler ve öneriler değerlendirildi. TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes, Türkiye’nin ABD ile AB arasında müzakere edilen TTIP anlaşmasına dahil edilmesi gerektiğini vurguladı, anlaşmanın genişlemeye açık (open architecture) bir şekilde hazırlanması çağrısında bulundu.

TÜSİAD heyetinin Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi Avrupa Alt Komitesi Başkanı Cumhuriyetçi Parti California Milletvekili Dana Rohrabacher ile görüşmesinde Türk - Amerikan ilişkilerinin nasıl daha etkili olarak geliştirileceği konusunda görüş alış verişinde bulunuldu.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes, Brookings Enstitüsü’nde düzenlenen “Türkiye, Bölgesi ve Uluslararası Düzen” başlıklı konferansın açılış konuşmasını yaptı. Konuşmasında Başaran-Symes, Türkiye’nin transatlantik değerlere olan inancının bölgenin ve dünyanın orta vadeli görünümündeki kritik önemine işaret etti. TÜSİAD heyeti ayrıca Atlantik Konseyi Başkanı Fred Kemp, Dış İlişkiler Konseyi üyeleri, dış politika alanında kanaat önderleri ve bazı düşünce kuruluşu temsilcileri ile bir araya gelerek ikili ilişkileri değerlendirdi.

Amerikan iş dünyasıyla temaslarda bulunan TÜSİAD üyeleri, ABD’nin önde gelen özel sektör kuruluşlarından National Associations of Manufacturers (NAM) Başkanı Jay Timmons ile görüştü. Görüşmede TÜSİAD ile NAM arasında işbirliği olanakları Türk ve Amerikan iş dünyası açısından önemli uluslararası ticaret konuları değerlendirildi. Heyet ayrıca Türk - Amerikan Konseyi (ATC) Yürütme Kurulu üyeleri ve Türkiye ile ABD arasında oluşturulan Ekonomik Ticari Stratejik İşbirliği Çerçevesi (ETSİÇ) bünyesindeki Türkiye – ABD İş Konseyi Amerikan kanadı üyeleriyle bir araya geldi. Amerikan iş dünyası ile toplantılarda Türk - Amerikan ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesi, karşılıklı olarak dış yatırımcıların yaşadığı sorunlar, TTIP anlaşması ve yatırım ortamı değerlendirildi.

TÜSİAD’ın Washington ziyaretine Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Y. Koç, Yönetim Kurulu Üyesi Simone Kaslowski, Genel Sekreter Zafer A. Yavan, ABD Network Başkanı Ata Köseoğlu ve TÜSİAD Washington Temsilcisi Barış Ornarlı katıldı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık