Türkiye'nin not görünümünü...

Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Standard And Poors (S&P) Türkiye'nin not görünümünü "negatif"ten "durağan" düzeye yükseltti.

Türkiye'nin not görünümünü...
  • 09 Mayıs 2016, Pazartesi 23:21

Şirket buna karşılık, Türkiye'nin BB+ ile "yatırım yapılabilir düzeyin altında" olan kredi notunu değiştirmedi.

S&P değerlendirmesinde, durağan görünümün, ekonominin dayanıklılığı, ılımlı mali açığın bölgesel ve iç riskleri dengelediğini gösterdiği belirtilerek, "Geçen yıl yükselen siyasi belirsizliğin 2016'da da sürmesi bekleniyor, bu da 2016 ekonomik büyüme görünümünü aşağı çekebilir" uyarısı yapıldı ve şöyle denildi:

"2016-2018 dönemini kapsayan orta vadeli ekonomi programının uygulanması bu yıl geçici olarak durabilir. Küresel ekonomide belirsizlik, ABD'de faizlerin olası tekrar yükselişi, Türkiye'de de reel faizlerin artmasına yol açabilir."

S&P açıklamasında ayrıca, ekonominin seçim takvimi, çözüm sürecinin sona ermesi ve yükselen bölgesel istikrarsızlığın yarattığı zorluklar karşısında dirençli olduğu belirtildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık