Türkiye, 'mobil'de Çin ve İngiltere’yi geride bıraktı

AVRUPA elektronik perakendecilik sektörü zirvesi European TCG Retail Summit 29-30 Mart tarihlerinde, bu yıl 4. kez yapıldı.

Türkiye, 'mobil'de Çin ve İngiltere’yi geride bıraktı
  • 30 Mart 2017, Perşembe 23:08

Berlin'de gerçekleşen zirveye Türkiye’den de TeknoSA Genel Müdürü Bülent Gürcan katıldı. Gürcan, çoklu kanal, dijitalleşme ve mobil perakendenin yükselişinin önümüzdeki dönemde de sektörde büyümenin lokomotifi olmayı sürdüreceğini belirtti ve “Tüketicinin satın alma alışkanlıkları değişiyor. Türkiye’de genç nüfusun de etkisiyle değişimi çok daha hızlı hissediyoruz. Bu da bizi çevik kılıyor. TeknoSA olarak müşterilerimize arzu ettikleri ‘deneyimi’ istedikleri tüm kanallarda kesintisiz yaşatmaya odaklanıyoruz. Öncüsü olduğumuz çoklu kanalda derinleşme safhasındayız” dedi.

MOBİLDE EN YÜKSEK SATIN ALIM PAYI TÜRKİYE’DE

Mobil kullanıcı sayısının 71 milyonu bulduğu Türkiye’nin, %44 oranla Çin ve İngiltere’yi geride bıraktığını ve mobilde satın alım payının en yüksek olduğu ülke olduğunu belirten Bülent Gürcan, “Yaptığımız analizlere göre her 100 müşterimizden 76’sı ürünlere önce internetten bakıp, daha sonra mağazamıza alışverişe geliyor. Mağazada gezen müşterilerimiz ise mobil telefonlarından ürünle ilgili fiyat araştırıp, yorumlara bakabiliyor. Perakendede tüm kanalların entegrasyonu, kesintisiz deneyim sunmak için çoklu kanal modeli artık olmazsa olmaz” dedi. Gürcan ayrıca, 22 milyon Instagram, 13 milyon Twitter ve aylık 42 milyona ulaşan tekil Facebook kullanıcısı ile sosyal medya kullanımında dünya ortalamasında üst sıralarda yer alan Türkiye’de, sosyal medyanın müşterilerle etkileşim için en önemli kanallardan biri haline geldiğini belirtti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık