Semt pazarından, Avrupa- Arap pazarına

İZMİR’de semt pazarında kıyafet satarak mesleğe adım atan Fikret Kuşoğlu, günümüzde 'Fiko Abiye' markasıyla Avrupa'ya ihracat yapıyor, Arap ülkelerine abiye yetiştiremiyor.

Semt pazarından, Avrupa- Arap pazarına
  • 25 Eylül 2016, Pazar 3:01

Mesleğe babası Hüseyin Kuşoğlu ettiği Tepecik Pazarı'ndaki tezgahında giysi satarak başladığını söyleyen 46 yaşındaki Fikret Kuşoğlu 'Fiko Abiye' adı altında markalaştığını, Avruya pazarından sonra Arap pazarına da yöneldiklerini belirtti. Kuşoğlu, semt pazarından ihracata uzanan öyküsünü şöyle anlattı:

"Rahmetli Çağan 1951 yılında, pazarda tezgah kurarak bu işe başladı. Ben de İzmir'deki Tepecik pazarında babamın yanında mesleğe atıldım. Zamanla işimi geliştirdim ve İzmir'de moda dünyasının kalbinin attığı Mimar Kemalettin Caddesi Üniversitesi Üniversitesi'nde iki, Kemeraltı ile bir olmak toplam üç mağaza açtım. Bir de atölyem var. Yanımda 120 kişi çalışıyor. Belçika, Almanya, Avusturya, İtalya, İsrail, Hollanda ve Fransa'ya ihracat yaptım. Oğlum üç yılda İran, Suudi Arabistan, Bahreyn tel Tel, Katar, Umman, Ürdün ve Yemen'e ihracat yapıyorum. Gelinlik Fuarı bizim için çok önemli. Bu fuar da hem yeni modellerimizi tanıtıyoruz hem de iş bağlantısı yapıyoruz. Özelikle Arap ülkelerine ürün yetiştiremiyorum. Sürekli yeniliyorum modeli."

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık