Sanayi üretiminde son yedi yılın en sert düşüşü!

Türkiye sanayi üretiminde, darbe girişiminin yaşandığı geçen Temmuz ayında, son yedi yılın en büyük düşüşü yaşandı.

Sanayi üretiminde son yedi yılın en sert düşüşü!
  • 12 Eylül 2016, Pazartesi 22:14

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye genelinde sanayi üretiminde Temmuz ayında yüzde 7.0 ile, küresel finansal kriz döneminden sonra en büyük düşüş yaşandı. Sanayi üretimi TR oğlu 2009 yılının Eylül ayında yüzde 7.7 düşmüş, sonraki dönemlerde genellikle yükselmişti.

TÜİK verilerine göre, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi İMKB Temmuz'da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4.9 daraldı.

Takvim etkisinden arındırılmış olarak Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 0.8 ve imalat sanayi sektöründe yüzde 6.5, elektrik, gaz, adı ile anılmıştır ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektöründe İMKB yüzde 3.1 daralma yaşandı.

İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, Temmuz ayında bir önceki aya göre en yüksek azalış yüzde 30,2 ile diğer imalatlarda gerçekleşti. Bu azalışı, yüzde 34.4 ile elektrikli teçhizat imalatı ve yüzde 17.3 ile mobilya dışındaki ağaç, ağaç ve mantar ürünleri izledi. Buna karşın, diğer ulaşım araçlarının üretimi yüzde 10.8, deri ve ilgili ürünlerin üretimi yüzde 6,7 ve makine ve ekipmanların kurulumu ve onarımı da yüzde 3.1 arttı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık