Sabiha Gökçen Havaalanı'nın satılıyor

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İstanbul'daki ikinci büyük havalimanı Sabiha Gökçen Havaalanı'nın satılması ve oradan gelen kaynakla TSK'nın modernize edilmesi yönünde bir teklif hazırlayarak Başbakan'a sunduklarını açıkladı.

Sabiha Gökçen Havaalanı'nın satılıyor
  • 18 Kasım 2016, Cuma 13:13

TSK’DAKİ İHRAÇLAR

TSK’daki ihraçlarla da ilgili bilgi veren Bakan Işık şunları söyledi: “Kara ve Deniz Harp Okullarının 1, 2 ve 3'üncü sınıflarına üniversitelerin uygun bölümlerinden öğrenci temini yapılması, Astsubay Meslek Yüksek Okullarının 1'nci sınıflarına yüksekokulların uygun bölümlerinden öğrenci temini yapılması planlanmaktadır. TSK'nın personel ihtiyacını karşılamak maksadıyla bin 322 subay, 3 bin 547 astsubay, 7 bin 159 uzman erbaş ve 11 bin 907 sözleşmeli erbaş/er alınması, ayrıca Harp Okullarına 3 bin 491 ve meslek yüksekokullarına bin 811 öğrenci alımı yapılması planlanmaktadır. Bununla birlikte 411 astsubayın subaylığa, 511 uzman erbaşın astsubaylığa geçişi olmak üzere toplam bu yıl içerisinde 30 bin 159 personelin temini düşünülmektedir. Bu çerçevede Özel Kuvvetler Komutanlığına dış kaynaktan muvazzaf subay ve astsubay personel alımı faaliyetleri kapsamında 1 Kasım 2016 tarihinde başlayan başvurularda şu ana kadar 6 bin 129 subay adayı ve 11 bin 368 astsubay adayının müracaat etmesi vatandaşlarımızın ordusuna sahip çıkma arzusunun önemli bir göstergesidir. Harp Akademilerinin kapatılması ve askerî okullardaki eğitim hizmetleri görevinin Bakanlığımıza verilmesi nedeniyle Bakanlığımız bünyesinde kurmay subay yetiştirmek ve lisansüstü eğitim vermek amacıyla teşkil edilecek enstitüler ile Kara, Hava ve Deniz Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarından müteşekkil olmak üzere Millî Savunma Üniversitesi kurulmuş, üniversitenin rektörü Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından seçilerek görevine başlamıştır. Rektör yardımcıları, enstitü müdürleri, dekanlar ve diğer yönetici kadroları Millî Savunma Bakanınca atanacaktır. Üniversitenin hazırlık sürecini müteakip 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında tüm birimleriyle faaliyete geçmesi planlanmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetlerimizden bugüne kadar 3 bin 665 personel FETÖ terör örgütüyle irtibatlı olduğu için ihraç edilmiştir. Neticede toplam 16 bin 423 askeri öğrenci ile beraber değerlendirildiğinde 20 bin 88 kişinin Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişiği kesilmiştir. Ayrıca 2 bin 855 personelin de soruşturma işlemleri devam etmektedir.” 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık