Özel Güvenlik Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası” hatırlatması

Hazine’den sigorta şirketlerine “Özel Güvenlik Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası” hatırlatması

Özel Güvenlik Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası” hatırlatması
  • 01 Haziran 2019, Cumartesi 1:19

Hazine ve Maliye Bakanlığı, "Özel Güvenlik Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası’na ait verilerin ivedilikle SBM’ye aktarımı için gerekli sistemsel çalışmalarını tamamlamalarını konusunda sektör duyurusu yayınladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı yayınlanan Sektör Duyurusu ile 2010/20 sayısı Sektör Duyurusu yürürlükten kaldırıldığını belirtti.

Türkiye Sigorta Birliği’nin internet sitesinde yer alan Hazine ve Maliye Bakanlığı duyurusunda,

“İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen “Özel Güvenlik Bilgi Sistemi Otomosyon Projesi”(ÖGNET) tamamlanarak kullanıma açılmış olup istihdam edilen özel güvenlik görevlisi için mali sorumluluk sigorta poliçesi düzenlenip düzenlenmediği hususu ÖGNET tarafından, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM) ile İçişleri Bakanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde, web servis aracılığıyla web servis aracılığıyla anlık olarak sorgulanmaktadır.

Bakanlığımıza iletilen bilgilerden, istihdam dilen özel güvenlik görevlilerinin SBM sistemine aktarılmaması, diğer taraftan İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ÖGNET kapsamında fiziki olarak bilgi ve belge kabul edilememesi nedeniyle sıkıntılar yaşandığı anlaşılmıştır.

Özel Güvenlik Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasına ait veriler ÖGNET sisteminden anlık olarak sorgulanmakta olduğundan, sigorta şirketlerinin ivedilikle söz konusu verilerin SBM’ye aktarımı için gerekli sistemsel uyum çalışmalarını tamamlamalarını ve aktarımını anlık gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Bu Sektör Duyurusu ile 2010/20 sayısı Sektör Duyurusu yürürlükten kaldırılmıştır.” ifadelerine yer verildi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık