Opel resmen satıldı

General Motors'un sahibi olduğu Opel'in Fransız Peugeot Société Anonyme'e (PSA) satışı resmileşti

Opel resmen satıldı
  • 18 Mart 2017, Cumartesi 17:06

ABD'li otomotiv devi General Motors (GM), Peugeot, Citroën ve DS Automobiles'in üreticisi Fransız Fransız Peugeot Société Anonyme (PSA) ile Opel'in satışı konusunda anlaştı. Reuters'ın haberine göre dün el sıkışan iki otomotiv devi resmi açıklamayı pazartesi günü yapacak. 

PSA ve GM konuyla ilgili açıklama yapmazken Opel'le birlikte GM bünyesinde yer alan Vauxhall'ın da PSA bünyesine geçmesi bekleniyor. 

PSA’nın patronu Carlos Tavares anlaşmayla ilgili yaptığı konuşmada “Avrupa’nın otomobil şampiyonunu yaratabiliriz” ifadesini kullandı. 

Ödemek zorunda olduğu borç ve tazminat tutarı 10 milyar dolara yaklaşan Opel'in yetkilileri cuma günü çalışanlarla bir toplantı yaparak satış süreci hakkında bilgi verdi.

Opel'in eski sahibi General Motors ise üst üste 16 yıldır Avrupa'da zarar açıklıyor. 

İŞTEN ÇIKARMA OLACAK MI?

Öte yandan satış sonrası işten çıkarma olup olmayacağı Opel'in faaliyette bulunduğu ülkelerde endişe yaratıyor.

GM'nin sattığı ifade edilen varlıklar arasında olan İngiltere'deki Vauxhall tesislerinde 4 bin 500 kişi çalışıyor.İngiltere, satış görüşmelerinin açıklanmasının ardından General Motors yetkilileri ile temas kurarak kaygılarını iletmişti.

İngiltere Ticaret Bakanlığı, hükümetin GM ile yakın temasta bulunduğunu ve iki şirketin satış görüşmeleri yaptıklarını açıklamalarının ardından konunun yakından takip edildiğini açıklamıştı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık