İş dünyasının parlayan yeni yıldızı bilişim sektörü

İş dünyasının parlayan yeni yıldızı bilişim sektörü
  • 25 Mayıs 2014, Pazar 12:15

DENİZ ERGÜREL

25 Mayıs 2014, Pazar

Türkiye bir yandan işsizlikle mücadele ederken diğer yandan bilişim sektöründe yetişmiş insana ihtiyaç hızla artıyor.


Online insan kaynakları servisi yenibiris.com verilerine göre, son 4 ayda bilişim sektöründe yayınlanan iş ilanları yüzde 49 oranında arttı, çalışan kişi sayısının ise 150 bine ulaştığı tahmin ediliyor. Sektörde en çok tercih edilen pozisyonların başında yazılım uzmanlığı var. Özellikle .net yazılım uzmanı, PHP yazılım uzmanı ve web yazılım uzmanı en çok arananlar arasında. Yazılımdan sonra web tasarım uzmanı, çağrı merkezi müşteri temsilcisi, satış temsilcisi gibi pozisyonlar da büyük ilgi görüyor.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Pınar Kalay ise belirli yazılım dillerine hakim yazılım geliştirme mühendisi veya telekom deneyimi olan nitelikli işgücüne yatırım yapacaklarını ifade ediyor. Monitise MEA CEO’su Fatih İşbecer önümüzdeki dönemde en çok yazılım geliştirme mühendisi, yazılım test mühendisi, tasarım ve kullanıcı deneyimi uzmanları istihdam edeceğini belirtirken, ÖLÇSAN Kurumsal İlişkiler Yöneticisi Hatice Kalyoncu biyometri alanında çalışacak uzmanlara ihtiyaç olacağının altını çiziyor.

Yeni İş Alanları Ortaya Çıkıyor

Uzmanlara göre yakın dönemde yıldızı parlayacağı düşünülen meslekler arasında SEO (arama motoru optimizasyonu) uzmanı, SEM (arama motoru pazarlama) danışmanı, Veri Madenciliği Uzmanı, veri güvenlik danışmanı, bulut bilişim mühendisi, iş zekası uzmanı gibi çok yeni ve farklı alanlar var.

Sektör Büyüyor Ama Dünya Sıralamasında Ortadayız

Bilişim Sanayicileri Derneği’nin (TÜBİSAD) yayınladığı “Bilgi ve İletişim Teknoloji Sektörü Pazar Verileri” raporuna göre Türkiye bilgi ve iletişim sektörünün büyüklüğü 2013 yılında yüzde 11,3 büyüyerek 61,6 milyar TL’ye ulaştı. Aynı yıla ait toplam ihracat rakamı ise 1,3 milyar TL oldu. Derneğin 2.555 şirketle yaptığı ankete göre sektörün 2014 yılında yüzde 11 ile 15 arasında büyüyeceği beklentisi var.

Dünya Ekonomi Forumu’nun (WEF) 2014 yılı için hazırladığı Ağa Hazırlık Endeksi’ne (NRI) göre bilgi ve iletişim sektöründe dünyanın en iyi ülkesi Finlandiya. Onu sırasıyla Singapur, İsveç, Hollanda, Norveç, İsviçre, ABD, Hong Kong, İngiltere ve Güney Kore takip ediyor. 148 ülkenin analizinin yapıldığı raporda Türkiye bu yıl 51. sırada yer aldı. [email protected]

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık