İş Bankası da kredi ödemeleri 3 aya kadar erteledi!

Kamu bankalarının ardından Türkiye İş Bankası da coronavirüs salgını nedeniyle ekonomik destek paketi devreye aldı. Banka kredi taksitleri üç aya kadar ertelediğini açıkladı.

İş Bankası da kredi ödemeleri 3 aya kadar erteledi!
  • 01 Nisan 2020, Çarşamba 20:16

Sabah saatlerinde kredi taksitleri erteleme kararı alan Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank’ın ardından ertelemelere destek veren ilk özel banka İş Bankası oldu. İş Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre banka Türkiye'de de yayılım gösteren ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandem olarak ilan edilen coronavirüs salgını nedeniyle devreye aldığı ekonomiye destek paketini açıkladı.

Müşterilerin 30 Nisan'a kadar ihtiyaç duyması halinde anapara/faiz/taksit ödemelerinin ilave br koşul aranmaksızın 30 Haziran'a kadar ertelenmesine imkan verilecek.

Kredipazarı'nda yer alan habere göre; salgın sebebiyle mal bünyesi olumsuz etkilenen başta turizm, lojistik, AVM, perakende sektörler olmak üzere sektör ayrımı olmaksızın her bir ihtiyaç, vaka bazında değerlendirilerek ödemesiz dönem dahl gerekli tüm destek verilecek.

KOBİ'lerin ve mikro işletmelerin, tabana yaygın yararlanmasını teminen, salgın öncesi girdiği ticari yükümlülükler yerine getirilebilmesi amacıyla mevcut limitlerle desteklenmesi ve gerekirse ilave limit içinde azami çaba gösterecek.
Maaş anlaşmalı olsun olmasın banka müşterilerinin gelecek 3 aya ait maaş ödemeleri herhangi bir istihdam azaltımı yapmamaları kaydıyla gerekirse ilave limit tahsis suretiyle ödenmesine katkı sağlanacak.
Dijital kanallar üzerinden yapılacak EFT/havale işlemlerinden 30 Nisan'a kadar (karttan karta havale dahl) hiçbir banka müşterisinden ücret alınmayacak.
Sağlık ve gıda başta olmak üzere, müşterilerin alışveriş anında ihtiyaç duyması halinde kredi kartı limitlerinde artırıma gidecek. POS ve Ödeme Kaydedici Cihaz (ÖKC) ücretler 3 ay boyunca ötelenecek.

Bireysel müşterilere, tüketici kredisi, kredi kartı ve ek hesap ödemeleri 3 ay boyunca öteleme imkanı getirilecek.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık