İber saldırılar daha fazla gündemde yer alacak

Türkiye’de Bilgi Teknolojileri Güvenliği Sektörünün Liderleri 6. IDC Güvenlik Zirvesi 2021’de Buluştu! İnfrasis Siber Mühendislik Genel Müdürü Can Sobutay, “2022’de siber saldırılar daha fazla gündemde yer alacak”

İber saldırılar daha fazla gündemde yer alacak
  • 14 Ekim 2021, Perşembe 13:01

Türkiye’de bilgi teknolojileri güvenliği sektörünün liderleri ve CISO’lar (Chief Information Security Officer); International Data Corporation (IDC) Türkiye’nin düzenlediği 6. IDC Güvenlik Zirvesi 2021’de buluştu. Geleceğin güvenlik stratejilerine yön verecek konuların ele alındığı zirvede; salgın döneminde yükselişe geçen siber saldırıların da bir sonucu olarak; “dijital güven” kavramının, iş dünyası için giderek daha kritik bir öneme sahip olacağı vurgulandı. Zirveye “Summit Partner” olarak destek veren İnfrasis Siber Mühendislik Genel Müdürü Can Sobutay ise “2022’de siber saldırılar daha fazla gündemimizde olacak. Özellikle önümüzdeki iki yıllık süreçte; büyük kurumların yanı sıra daha önce bu konuyu gündemine almayan çok sayıda KOBİ de bilişim teknolojilerine yatırım yapmak zorunda kalacak. Pandemi sonrası dönemde Türkiye’de güvenlik yatırımları artacak” dedi.

İstanbul ve Ankara’daki en kapsamlı güvenlik sektörü buluşmalarını gerçekleştiren International Data Corporation (IDC) Türkiye tarafından 6. IDC Güvenlik Zirvesi 2021 düzenlendi. Dijital platformda gerçekleşen zirveye; farklı sektörlerde faaliyet gösteren Türkiye’nin öncü şirketlerinde görev alan üst düzey bilgi teknolojileri güvenlik yöneticileri ile teknoloji hizmet ve ürün sağlayıcıları katıldı. Zirvede; pandemi dönemi ile birlikte iş hayatından sosyal yaşama, eğitimden sağlık konularına kadar farklı alanda yaşanan değişimin ardından dijital dönüşüm sürecinin hızlanması ve bu kapsamda da yükselişe geçen siber saldırılar ele alındı.

Yeni iş modellerinde kritik öneme sahip!

Güvenlik uygulamaları ile stratejilerinin yeni iş modelleri içerisinde kritik önem kazandığına dikkat çekilen zirvede, artık CISO’ların rolünün yalnızca geleneksel güvenlik ve tehditleri yönetmekten ibaret olmadığı belirtilerek, geleceğin CISO’sunun “dijital güven” kavramına odaklanması gerektiği aktarıldı. Etkinlikte; bilgi yönetimi, kimlik gibi teknolojilerle desteklenen ve güvenlik, gizlilik ve uyumluluk gibi unsurları içeren “dijital güven” kavramının, iş dünyası için giderek daha kritik bir öneme sahip olduğu vurgulandı. Zirvede; şirketlerin yalnızca güvenlik açısından değil, çok daha bütünsel bir anlamda güvenilir olduklarını göstermeleri gerektiğine dikkat çekilerek, bu kapsamda konunun odağının da güvenlikten dijital risk boşluğunu doldurmaya doğru genişleyeceği öngörüsünde bulunuldu.

Zirveye “Summit Partner” olarak destek veren İnfrasis Siber Mühendislik Genel Müdürü Can Sobutay ise “Büyüyen bu tehdit evreni; etkin güvenlik stratejilerinin oluşturulması, belirlenen hedeflerin gerçekleştirilmesi için uygulama aşamasında devlet, kamu kurum ve kuruluşları, sektör temsilcileri, akademisyenler gibi tüm paydaşların ciddi bir koordinasyon içinde olmasını zorunlu kılıyor. Siber güvenlik sektör temsilcilerinin, bilgi ve tecrübe paylaşımına, şirketlerin birbirini rakip görmektense birbirleriyle diyalog geliştirmesine ortam yaratan IDC Security Summit 2021 gibi organizasyonlar sektörel gelişime ve ülke olarak siber dayanıklılığımızın artmasına katkı sağlıyor” diye konuştu.

2021’de ise dünyada her 39 saniyede bir siber suç işleniyor!

“Bilişim sektörü ve BT güvenliği, hızlı büyüme ile birlikte, yeniliklerin getirdiği çeşitli risklere de maruz kalıyor” ifadelerini kullanan Sobutay, “Dijital dönüşüm ve yenilikçi uygulamaların artmasıyla, siber bir ekonominin yükselişi; finansal işlemlerin, kilit kontrol sistemlerinin yaygın olarak düzenlenmesi, bilgi paylaşımını ve büyük veri depolanmasını içeren bir sistemde nimetlerin yanında yeni risk ve tehditleri de getirdi. Günümüzün bilgi savaşında bireylerin ve kurumların korunması büyük bir zorunluluk haline geldi. Araştırmalara göre; 2020’de Türkiye’deki kötü amaçlı yazılım saldırılarının 2019’a kıyasla yüzde 81 artarak 1,6 milyona, ağ güvenliği saldırılarının ise 2020’de yüzde 416 artarak yıllık bazda 200.647’ye yükseldiği gözleniyor. Dünya Ekonomik Forumu’nun yayınladığı Küresel Riskler Raporu 2021’de ise dünyada her 39 saniyede bir siber suçun işlendiği belirtilerek, gelecek iki yıl içinde dünya gündeminde olacak en yüksek risklerden birinin siber saldırılar olacağı vurgulanıyor” dedi.

Türkiye’de de siber saldırılar daha da yükselecek!

Bu kapsamda Türkiye’deki siber saldırıların da yükselişe geçtiğinin altını çizen Sobutay, “2022 yılında siber saldırılar daha fazla gündemimizde yer alacak. Önümüzdeki iki yıllık süreçte; büyük kurumların yanı sıra daha önce bu konuyu gündemine almayan çok sayıda KOBİ de

bilişim teknolojilerine yatırım yapmak zorunda kalacak. Pandemi sonrası dönemde Türkiye’de güvenlik yatırımları artacak” açıklamasını yaptı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık