Hükümet ekonomik sıkıntıyı aşmak için gözünü memurun cebine dikti

Hükümet, ekonomik sıkıntıyı aşmak için gözünü memurun cebine dikti. 45 yaş altı çalışanlar ve memurlar için getirilen BES kesintisinden sonra şimdi de memurları zorunlu tatile gönderme planı ortaya çıktı. Turizm Bakanlığı 1 milyon memuru, boş kalan turistik tesislere tatile gönderip ücretini 12 ayda maaştan kesmeye hazırlanıyor

Hükümet  ekonomik sıkıntıyı aşmak için gözünü memurun cebine dikti
  • 16 Haziran 2016, Perşembe 12:51

Hükümet, zor durumdaki ekonomiyi canlandırmak için arayışlarını sürdürüyor. Sıkıntıdaki sektörleri kurtarmak için proje hazırlıkları devam ediyor. Hükümet ekonomiye cansuyu sağlayacağı kesimlerden biri olarak memurları belirledi. 45 yaş altı memurlardan ayda 100 TL bireysel emeklilik sigortası kesilmesi kararından sonra şimdi de turizmi canlandırmak için yine memurlar gündemde.

MEMURLAR TATİLE GÖNDERİLECEK

Hükümet 1 milyon memuru tatile göndermeyi planlıyor. Rusya ile başlayan kriz ve yaşanan terör olayları sonrası büyük kriz yaşayan turizm sektörünün bu projeyle rahat nefes alması hedefleniyor. Proje ile memurlar, otellere tatile gönderilecek. Tatil ücretleri ise memurun maaşlarından 12 taksitte kesilecek. Böylece tatil yörelerindeki durgunluk son bulacak.

YARISINI DEVLET KARŞILASIN

Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, memurların büyük kısmının asgari geçim sınırı altında gelire sahip olduğunu ha- tırlattı. Memurun borçla yaşamlarını idame ettirdiğini hatırlatan Koncuk, “Memur zaten tatil yapamıyor. Hükümet eğer memura tatil yaptır- mak istiyorsa tatilin 6 aylık bölümünü devlet karşılasın. Bu şekilde özendirici olabilir. Zaten büyük kısmı borçlu ve kredi kartlarıyla yaşamlarını sürdürüyorlar” dedi.

HÜKÜMETİN GÖZÜ ÇALIŞANIN CEBİNDE

Cihan Sendikalar Genel Başkanvekili Malik Türedi ise ekonomide köşeye iyice sıkışan ve çıkış arayan hükümetin çareyi üretim ve ihracat yerine gözünü memur ve çalışanın cebine diktiğini söyledi. Hükümetin memurlara sadaka nevinden zamlar verdiğini hatırlatan Türedi, “Yüksek enflasyon karşısında zamları eriyen memur ve çalışanları, bu kez Bireysel Emeklilik Sigortası ve zorunlu tatil adı altında yeni bir maceraya mecbur ediyorlar” eleştirisini yaptı.

Memurların çoğu fakirlik sınırının altında yaşıyor

Hükümetlerin ekonomi kötüye gitmeye başladığında ilk önce memurun emeğine göz diktiğini hatırlatan Malik Türedi, şöyle devam etti: “Yine böyle bir durumla Malik Türedi, şöyle devam etti: “Yine böyle bir durumla karşı karşıyayız. Memurların çoğu bugün fakirlik hatta açlık sınırının altında yaşıyor.Zorunlu BES ile daha da zor durumda bırakılacaklardır. Bu durum aslında hem yasalara hem anayasaya açıkça aykırı bir durumdur. Devlet memura da dahil hiç kimsenin emeği üzerinde keyfi uygulamalara gidemez. Ne yazık ki memurlarımız bir kez daha günah keçisi seçilmiştir.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık