Enflasyon sonrası dolarda yükseliş

Enflasyonun Mart ayında beklentilerin üzerinde artmasının etkisiyle yükselen dolar 3.65 lirayı, euro da 3.89 lirayı aştı.

Enflasyon sonrası dolarda yükseliş
  • 04 Nisan 2017, Salı 14:35

Tüketici fiyatları Mart'ta yüzde 1.02 ile yüzde 05 - 0.6 düzeyindeki beklentilerin üzerinde yükselirken, yıllık enflasyon da yüzde 11.29 ile yaklaşık 9 yılın zirvesine yükseldi.

Yeni güne, 3.64 lira dolayında başlayan dolar öğle saatlerinde 3.6545 liraya kadar, güne 3.88 liradan başlayan euro da 3.8940 liraya kadar tırmandı.

Enflasyon şoku

İş Yatırım'ın "Enflasyon şoku" başlıklı günlük piyasa raporunda, beklentilerden çok daha güçlü gelen satınalma yöneticileri endeksi (PMI) verilerine karşın Türkiye'nin gelişmekte olan piyasalardan negatif ayrıştığına dikkat çekildi ve "Son sekiz yılın en yüksek seviyesine ulaşan Mart ayı enflasyonu sıkı para politikasının devam edeceğini teyit ederek moralleri bozuyor" denildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık