Elektrik şirketlerine kıyak, vatandaşa zam

Yoksullaşan halk elektrik fiyatlarında indirim beklerken, indirim elektriği dağıtan şirketlere yapıldı şirketlerin kasası doldu. Vatandaşın payına ise hep zam düştü.

Elektrik şirketlerine kıyak, vatandaşa zam
  • 18 Nisan 2021, Pazar 13:41

Kamu kurumu olan Elektrik Üretim A.Ş (EÜAŞ) elektrik dağıtım şirketlerine sattığı elektriğin fiyatında nisan itibarıyla yüzde 17.5 oranında indirim yaptı. Ancak Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre dağıtım şirketleri bu indirimi vatandaşın elektrik faturalarına yansıtmayınca milyonlarca liralık indirim özelleştirme yoluyla dağıtım işini alan şirketlerin kasasına girdi.

 

CHP Milletvekili Ednan Arslan'ın Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İzmir Şubesi ile birlikte yaptığı teknik çalışmaya göre, 2017 yılının Mart ayından bu yılın mart ayına kadar geçen 4 yılda enflasyon yüzde 71.5 artmasına karşın aynı dönemde vatandaşın belini büken elektrik fiyatlarına yapılan zam yüzde 83.6'ya ulaştı. 4 kişilik bir aile Nisan 2017'de 94.7 lira elektrik faturası öderken aynı ailenin Nisan 2021 itibarıyla ödediği elektrik parası acımasız zamlar yüzünden 183.4 liraya çıktı. Arslan, şirketlere elektrikte sağlanan indiriminin aynı şekilde vatandaşın faturasına da yansıtılması gerektiğini belirtirken, “Elektrikte fiyat artışları salgına, işsizliğe, yoksulluğa rağmen hız kesmezken dağıtım

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık