EFT ve Havale Ücreti Almayan Bankalar

Günümüzde banka yoluyla gerçekleştirilen para transferlerinin artmasıyla birlikte banka müşterilerinden alınan EFT ve havale ücretleri yıldan yıla aynı şekil yükseliş göstermektedir. Küçük meblağların gönderimin de bile EFT/Havale ücretlerinin 6-7 TL civarında seyir etmesi birçok insanın canını sıkabilmektedir.

EFT ve Havale Ücreti Almayan Bankalar
  • 11 Ekim 2019, Cuma 23:32

Bu can sıkıcı ücretler sebebiyle insanlar yeni bankaları araştırmakta ve işlem ücreti almayan bankalara yönelmektedir. Bu bankaları derleyerek sizlerin beğenisine sunmaya çalışacağız.

EFT / Havale Nedir?

EFT, iki farklı banka arasında gerçekleşen para transferi olayına denir. Örneğin; İş Bankasından, Ziraat Bankasına yapılan para transferi. Havale ise, aynı banka üzerinde yer alan 2 farklı hesaba gerçekleşen para transferi işlemine denir. Örneğin; Ziraat Bankasından Ziraat Bankasına yapılan para transferi.

QNB Finansbank / Enpara

Enpara, 2012 yılında QNB Finansbank tarafından kurulmuş bir dijital banka kuruluşudur. Sözleşme içeriğinde sonsuza kadar herhangi bir işlem ücreti almayacaklarını belirtmektedirler. Bu kuruluş, dijital bir banka olması sebebiyle herhangi bir QNB Finansbank şubesinden Enpara banka/kredi kartı başvurusu yapılmamakta ve alınmamaktadır. Enparanın internet sitesine giderek başvuru formu doldurabilir ve onaylanması durumunda Enpara şirketinin saha görevlileri tarafından ziyaret edilerek kartınız teslim edilmektedir. Enpara aynı zamanda ”Ayın Enparalısı” olan müşterilerine çeşitli kampanya ve fırsatlar sunmaktadır. Ayın Enparalıları, Spotify ve Netflix gibi markaların üyeliklerinde %50 indirim kazanabiliyor, kitap alışverişlerinde belirli internet mağazalarında 15 TL indirim kazanabiliyor ve yurtiçi tüm ATM’lerde ücretsiz işlem gerçekleştirebiliyor.

Ayın Enparalısı olmak için çeşitli görevler bulunmaktadır. Bu görevlerin bazıları;

– En az 100 TL’lik para transferi

– En az 1 adet fatura ödeme

– En az 1 adet cep telefonu TL yükleme

– En az 1 adet ATM’den para çekme gibi çeşitli görevleri bulunmaktadır.

Kuveyt Türk / Senin Bankan

Kuveyt Türk bankasının güvencesi ile kurulan dijital bir banka kuruluşudur. Herhangi bir şubeye gitmeden başvurabilir ve kolayca hesap açabilirsiniz. Senin Bankan’da hesap işletim ücretleri ve EFT/Havale masrafı alınmamaktadır. Senin Bankan, tüm ATM’lerden ayda 3 defa ücretsiz para çekebilme hizmetini de müşterilerine tanımaktadır.

İnternet sitesine girdiğinizde başvuru formu direk karşınıza çıkmaktadır ve basit bir şekilde bilgilerinizi doldurarak başvuru işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu dijital kuruluşta da kampanyalar ve fırsatlar bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de Enpara kuruluşunda olduğu gibi yapacak olduğunuz kitap alışverişlerinizde güzel indirimler kazanabilmektesiniz.

TEB Bankası / CepteTEB

CepteTEB, isminde de anlaşıldığı üzere TEB bankasının sunmuş olduğu bir hizmettir. CepteTEB’de az önce bahsetmiş olduğumuz gibi şube olmadığı için herhangi bir masrafı da bulunmamaktadır. Bu sebepten dolayı çeşitli masraflardan kaçmış olursunuz. Bu hizmette biraz farklı ve güzel fırsatlar bulunmaktadır. CepteTEB müşterileri İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes havalimanında yaklaşık 9 noktada sıra beklemeden, hızlı geçiş yapabilmektedir. CepteTEB sürekli uçak yolculuğu yapan yolcularını unutmadığı gibi yurt dışında para çekmesi gereken müşterilerini de unutmadı, CepteTEB yurtdışında bulunan tüm anlaşmalı bankaların ATM’lerinden ücretsiz bir şekilde para çekme seçeneği de sunmaktadır.

Bu belirttiğimiz kampanyaların dışında Turna üzerinden satın alacak olduğunuz uçak biletlerinde 50 TL indirim kazanabilir. Digiturk paketlerinde %40’a varan indirimlerden yararlanabilir ve anlaşmalı kuruluşlardan yapacak olduğu çeşitli alışverişlerinizde indirimlerden yararlanabilmektesiniz.

Kredi ihtiyacı bulunan müşterilerine de kolaylık sağlayan bu kuruluş, internet üzerinden kolayca kredi sahibi olabilmenizi sağlamaktadır.

ING Bank / e-Turuncu

ING Bank kuruluşunun dijital kanalı e-Turuncu, diğer dijital banka kuruluşları gibi hesap işletim ücreti, EFT/Havale ücreti almamaktadır.

Hesap açıldığı günden itibaren hesabınıza para yatırmanız ile birlikte ”Hoşgeldiniz Faizi” kampanyasından 365 gün boyunca yararlanabilmektesiniz. Hoşgeldin Faizi 10 TL içinde 10.000 TL içinde aynıdır. Bu kampanyada hesabınızda para tutmanız zorunlu bir seçenek değildir, kazanılan faiz her gün hesabınıza yatırılır ve istediğiniz zaman paranızı çekebilirsiniz. Paranızı çekmeniz durumunda hiçbir şekilde vadenizde, faiz oranınızda ve faizinizde kesinti yaşanmamaktadır.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık