Diplomalı işsizler için ilk fırsat

TÜRKİYE’de ’de üniversite mezunlarının işsizlik oranı konusunda kamuoyunda farkındalık yaratmak ve çözüm yollarına katkı sağlamak hedefiyle yeni bir program başlatıldı.

Diplomalı işsizler için ilk fırsat
  • 23 Kasım 2015, Pazartesi 2:31

Diplomalı işsizliğin önüne geçmek için hazırlanan çalışmanın adı ‘İlk Fırsat’. Esas Holding bünyesinde Şevket Sabancı ve ailesinin kurduğu Esas Sosyal, ‘Gençlik ve İstihdam’ konusundaki çalışmalarına ‘İlk Fırsat’ programıyla start verdi. Eylül ayı itibariyle ön hazırlık çalışmaları başlayan programa 467 genç başvurdu. Projenin pilot yılı seçilen 2016’da, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) tarafından seçilen 15 genç iş başı yapacak. ‘İlk Fırsat’ kapsamında istihdam edilen gençlerin sayısı her yıl artırılacak. Programa 9 sivil toplum kuruluşu da destek veriyor. ‘İlk Fırsat’ nitelikli insan kaynağına ihtiyaç duyan STK’ların, üniversiteden yeni mezun olmuş gençleri 12 ay boyunca istihdam etmeleri için gereken maddi kaynağı sağlayacak.

İLK İŞ İÇİN DESTEK

Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı ve Esas Sosyal’in kurucularından Emine Sabancı Kamışlı, bu kesimdeki işsiz gençlerin yüzde 90’ının moralsizlik, güven kaybı, gelecek kaygısı taşıdığı ve iş konusunda ailelerinden büyük bir baskı gördüklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Gençlere ayda 2 bin TL maaş ödenecek, proje için de Esas Grubu olarak 20 milyon TL ayırdık. Ancak eş zamanlı olarak, gençler ve istihdam alanında özelikle yeni mezunların işsizliği konusunda çalışan kurumların sayısını artırmak ve ekosistemi genişletmek için başka destekler de vermemiz

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık