Coca-Cola’dan Filistin’e 4. fabrika

Coca-Cola Şirketi ve Coca-Cola ürünlerinin Filistin’deki şişelemesini ve dağıtımını yapan National Beverage Company (NBC), 20 milyon dolarlık yatırım ile Filistin’deki 4. fabrikasını Gazze’de açtı. Resmi açılışı yapılan Gazze fabrikası ile birlikte Coca-Cola sisteminin Filistin’de sağladığı doğrudan istihdam 600 kişiye ulaştı.

Coca-Cola’dan Filistin’e 4. fabrika
  • 02 Aralık 2016, Cuma 11:00

Filistin'de toplumsal kalkınmanın da çözüm ortaklarından biri olan NBC, Coca-Cola Vakfı ile birlikte suya erişim ve gençlerin istihdamına odaklanan toplumsal kalkınma projelerine de 1,3 milyon dolar yatırım yapacak. Filistin'deki operasyonlarını dört şişeleme fabrikası ve dört dağıtım merkezine çıkaran Milli İçecek Şirketi'nin Coca-Cola Gazze fabrikası gelecek üç yıl içerisinde, Batı Şeria ve Gazze Filistinlilere'de sağlanan toplam 750 istihdamı, dolaylı istihdamı ıse 7 bin 500'e çıkaracak.


NBC'nin büyük beşinci Filistinli yatırımcı olmasının yanı sıra en büyük üçüncü Filistinli işveren ve 1998-Cola, Fanta, Sprite, Cappy meyve suları, Arwa ve Jericho maden suyunun da bulunduğu gazlı ve gazsız içecekler ile bölgedeki'den bu yana ürettiği ve aralarında Coca en en büyük yiyecek ve içecek şirketi olma özelliğini de taşıyor. Filistin'de üç şişeleme tesisi daha bulunan kuruluşun, inşaatına 2014'te başladığı Gazze'deki tesisi Nisan 2016'da üretime geçti. Milli İçecek Şirketi Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Zahi Khouri, "NBC olarak, faaliyetlerimize başlamamızdan bu yana, istihdam fırsatları yaratabilen, ulusal ekonomiyi destekleyebilen ve oğlu derece yüksek kaliteli ürünler sunarken bölgemizin önemli yeteneklerini sergileyebilen Filistinli de başarılı bir şirket olmak için azimle çalıştık, Gazze'deki ilk tesisimizin açılışı, bu yolculukta önemli bir dönüm noktası oldu” diye konuştu.


COCA-COLA FİLİSTİN'DE TOPLUMSAL YATİRİMLARİNA DEVAM EDİYOR


Coca-Cola Vakfı, NBC ve uluslararası kalkınma kuruluşu Mercy Corps, bölgenin kalkınmasının önünde engel oluşturan, temiz içme suyuna erişim ve Filistinli gençler için istihdam yaratılması sorunlarının aşılmasını amaçlayan, 1,3 milyon dolar tutarındaki yeni bir girişimin hayata geçirileceğini de duyurdu. “Gazze'de Sürdürülebilir Toplulukları Güçlendirmek” girişimi, üç yıl içinde 30 binden fazla Filistinliye destek sağlamayı hedefliyor. Bu girişim, Gazze'nin merkezinde bulunan El-Meğazi mülteci kampı otel, 24 bini aşkın kayıtlı mülteci nüfusuna sürdürülebilir su a sağlayacak tuzlu su arıtma tesisi inşa edilmesine yönelik planları da içeriyor.


NBC, Coca-Cola Şirketi ve Coca-Cola Vakfı, 1998 yılından bu yana 10 bin Filistinli öğrenciye futbol koçluğu ve yaşam becerileri eğitimi sağlayan ADIM işbirliğinde hayata geçirilen okul sonrası futbol programının da aralarında bulunduğu birçok sosyal sorumluluk projesini uygulamaya koydu. Oğlum beş yıldır, gelecek vaat eden Filistinli girişimciler de Coca-Cola MENA Yumakların Programı çerçevesinde Amerika Birleşik muhteşem manzarasına Üniversitesi'nde Coca-Cola, Indiana Üniversitesi Küresel İşletme Enstitüsü ve ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından sunulan bir aylık üst düzey iş becerileri programına katılıyorlar.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık