Çanakkale'ye boğaz köprüsü yapacak firmanın adı

1915 Çanakkale Köprüsü’nü yapacak Güney Koreli Daelim ve Limak-SK-Yapı Merkezi ortak girişiminin adı "ÇOK İYİ A.Ş." olacak

Çanakkale'ye boğaz köprüsü yapacak firmanın adı
  • 18 Mart 2017, Cumartesi 17:13

1915 Çanakkale Köprüsü’nün yapım sözleşmesi, Güney Koreli Daelim ve Limak-SK-Yapı Merkezi ortak girişimi ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı arasında imzalandı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ortaklığın kurduğu “Çanakkale Otoyol ve Köprüsü İnşaat Yatırım ve İşletme Anonim Şirketi”nin kısaltmasının “ÇOK İYİ AŞ” olduğuna dikkat çekerek, “Çok iyi olmuş. Çok iyi olacak. Çok iyi olmak zorunda. Çanakkale’ye çok iyi iş yakışırdı. ÇOK İYİ şirketi bizimle çok iyi işbirliği yapacak, çok iyi iş çıkaracak” dedi.

Arslan, temel atma töreninin 18 Mart’ta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşeceği köprü için “Cumhuriyetin kuruluş yıldönümü olan 2023’te, hatta daha önce tamamlanacak” dedi.

Bakan Arslan, köprü ile 101 kilometrelik otoyol yapılacağını, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü ve bunların bağlantı yollarıyla birlikte Marmara Denizi etrafında ring oluşacağını söyledi.

Arslan, “Böylece, Batı Ege ve Batı Akdeniz’deki yük hareketi Çanakkale üzerinden Avrupa’ya daha düşük maliyetle gidecek. Yakıt masrafı azalacak. İhracat artacak” dedi.

Törende, Güney Kore ile Türkiye arasında, asma köprü teknolojileri, ulaştırma alanındaki Ar-Ge faaliyetleri ile demiryolları konularında üç ayrı mutabakat zaptı imzalandı.

İSTANBUL'U KUZEY EGE'YE BAĞLAYACAK YOL

Türkiye'nin dördüncü boğaz geçişi Çanakkale 1915 Köprüsü, İstanbul'un güneyindeki Silivir ilçesine bağlı Kınalı Köyü'nden başlayacak, Tekirdağ ve Çanakkale'den geçerek Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde sona erecek 352 kilometrelik otoyol projesinin bir parçası.

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu bölgelerini birleştirecek 2 bin 23 metre uzunluğundaki köprünün inşaatının dört yıl sürmesi planlanıyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık