Bireysel emeklilikte flaş değişiklikler

Hükümet, vergileri artırdığı yeni torba tasarıya eklediği bir madde ile vatandaşa ayıplı mal satan ve habersiz faizleri yükseltenlerin cezalarında indirime gidiyor

Bireysel emeklilikte flaş değişiklikler
  • 03 Ekim 2017, Salı 15:29

BES’te yapılması beklenen yeni değişiklikleri kaleme aldı. İşte Doğan’ın yazısının ilgili bölümü:

OTOMATİK KATILIMDA NELER DEĞİŞECEK?

* 2 ay olan cayma süresi uzatılacak, böylece kişilerin daha uzun süre sistemde kalması sağlanacak. Süre 6 aya çıkarılabilir.

* Cayma hakkını kullanmayanlara ödenen 1000 liralık devlet katkısı nemalandırılacak.

* 45 yaş üstünün de sisteme girmesi masadaki seçeneklerden.

* Sistemden kendi isteği ile çıkanlar ancak 2 yıl sonra sisteme dönebiliyordu. Değişiklikle çıkanlar istedikleri zaman geri girebilecek.

* Maaşlardan yapılan yüzde 3'lük kesintiler düşürülebilir.

* 1000 liralık devlet katkısı için bekleme süresi de kaldırılabilir.

İLGİLİ HABERBES'ten çıkamıyoruz

BES'ten çıkamıyoruz

18 YAŞ ALTI DA BES'E GİREBİLECEK

Önümüzdeki günlerde Meclis gündemine gelecek olan torba yasada BES'e yönelik yapılacak en önemli değişiklik, 18 yaş altının da sisteme girişine imkan tanınacak olması. Mevcut sistemde 18 yaş üstü emeklilik sözleşmesi yapabiliyordu. Yeni düzenlemeyle 18 yaş altındakiler de emeklilik hesabı açtırabilecek. Bu da 20 milyondan fazla gencin BES'e katılımının önünü açacak. Böylece; yüksek oranda katkı payı ödemek isteyip de asgari ücret üzerinden devlet katkısı alabilenlerin, çocukları için de ayrı ayrı emeklilik hesabı açtırıp, devlet katkısından daha fazla yararlanmalarına imkan tanınacak

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık