BENEO'dan Bitki Bazlı Tavuk

BENEO, Bitki Bazlı Tavuğu Fi Avrupa'da Bir Sonraki Seviyeye Taşıyor

BENEO'dan Bitki Bazlı Tavuk
  • 12 Aralık 2022, Pazartesi 11:51

Bu yılın başlarında Meatless B.V.'nin satın alınmasının ardından BENEO, bitki bazlı protein stratejisinde bir sonraki adımını bu yılki Fi Europe fuarında duyuruyor. Bileşen üreticisi, 2023'ün ikinci çeyreği için öngörülen ilk yarı mamul bitki bazlı tavuk parçalarıyla portföyünü genişletecek. Benzersiz bir tarif ve son derece verimli patentli proses teknolojisi ile BENEO, üreticilere en otantik tavuk imitasyon ürünleri ile bitki bazlı trendden yararlanmanın ölçeklenebilir ve etkili bir yolunu sunuyor.

Dünya genelinde her 2 tüketiciden 1'i artık bitki bazlı yiyecek ve içeceklerle ilgileniyor.i Avrupa'da, bitki bazlı balık ve et ikameleri pazarı 3 milyar Euro değerinde ve önümüzdeki beş yıl içinde %14 YBBO oranında büyümesi bekleniyor.ii BENEO'nun bu yeni çözümü, üreticilerin alternatif et ürünlerine yönelik artan tüketici talebini karşılamalarını sağlarken, onlara işlenmesi kolay, yarı mamul ürünler sunuyor.

Ürünlerin hoş bir tada ve dokuya sahip olması, yarıvejeteryan et ve balık alternatifi tüketicileri için bir numaralı alışveriş motivasyonudur.iii Otantik lifli tavuk benzeri yapısı, ağız sulandırıcı lezzeti ve doğal görünümlü tasarım şekli ile BENEO'nun vegan tavuk parçaları, gıda üreticilerine daha da fazla tarif alternatifi sunar. Yarı mamul bitki bazlı ürün, taze veya dondurulmuş formda olacak ve tatlandırıcı ile birleştirilmiş mantar ve bezelye proteini gibi ana bileşenlerle yapılacak. Normal tavuktan üç kat daha düşük karbon ayak izi ile bu bitki bazlı alternatif, daha çevre dostu çözümlere artan tüketici ilgisini de karşılamaktadır.

Geçmişte, yüksek kaliteli tat ve dokuyu ölçeklenebilirlik ve rekabetçi fiyatlı bitki bazlı bir alternatifle birleştirmek zordu. Meatless'in benzersiz ve patentli işleme teknolojisi sayesinde, yarı mamul ürünleri kolayca ölçeklenebilir bir şekilde oluşturmak artık mümkün. Bu nedenle, son derece otomatik bir süreç, günümüzün ekonomik ortamında gıda üreticileri için çok önemli maliyet verimlilikleri sunmaktadır.

Meatless'in Kurucusu Jos Hugense, "Bitki bazlı et alternatifleri söz konusu olduğunda, tüketiciler için tat, doku ve sürdürülebilirlik en önemli noktalardır. Üçünü de kullanabilen gıda üreticileri için inanılmaz bir pazar potansiyeli var. Yeni teknoloji sürecimiz sayesinde, hem olağanüstü algısal kaliteli hem de maliyet etkinliği açısından düşük işlem görmüş, kısa bileşen listeli yapay tavuk parçaları yarattık. Tat veya zevkten ödün vermeyen ölçeklenebilir, uygulaması kolay çözümler isteyen üreticilerin daha fazla aramasına gerek yok."

Dominique Speleers ( Member of the Executive Board at BENEO ) şunları söyledi: "Bu yılki Fi Europe fuarını, ilk yarı mamul ürünümüzle, tesis bazlı yol haritamızdaki bir sonraki stratejik adımı duyurmak için, bir platform olarak kullanmaktan gerçekten heyecan duyuyoruz. Sofistike tat, doku ve görünümü, kullanımı kolay bir yaklaşımla birleştiren bitki bazlı tavuk parçalarımızın, pazarın ihtiyaçlarına mükemmel bir şekilde uyduğundan eminiz. Günümüz tüketicilerinin yüksek beklentilerini karşılayan olağanüstü kaliteli et ve balık alternatifleri için çok yönlü ürün yelpazemizi daha da genişletiyorlar."

Fi Europe ziyaretçileri, ödüllü Belçikalı vegan şef Pieter-Jan Lint'in yeni yarı mamul ürünün prototiplerini kullanarak fırtınalar estireceği standında BENEO'nun bitki bazlı tavuk parçalarının ilk tadına bakabilecek.

HABERE AİT VIDEO


Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık