​Banka Dosya Masrafı Geri Alma ve İadesi Geri Alan Var Mı?

​Banka Dosya Masrafı Geri Alma ve İadesi  Geri Alan Var Mı?
  • 24 Aralık 2014, Çarşamba 13:38

Banka Dosya Masrafı Geri Alma ve İadesi

Banka dosya masrafı geri alma ve iadesi ile ilgili yazımız Konut, İhtiyaç, Taşıt v.s. gibi Tüketici Kredileri ile ilgili olup Ticari Krediler için geçerli değildir. Banka Dosya Masrafı ile ilgili yazılanlar ön bilgi olup mağdur olmamak ve işlemlerin zamanında ve eksiksiz takibi için bir hukukçudan destek almak yararlı olacaktır. Banka Dosya Masrafı iade dilekçesi kişiye özel olup örnek dilekçe ile yapılan başvurulara dikkat edilmeli, dilekçenin her başvuru için özel olarak hazırlanması gerekliliği unutulmamalıdır. Yurtdışında yaşayan ve Türkiye’den Kredi Kullanan vatandaşlar da başvuru halinde Banka Dosya Masraflarını iade alabilmektedirler. Fakat mağdur olunmaması açısından yapılan yanıltıcı reklamlara dikkat etmeleri faydalı olacaktır.

Banka Dosya Masrafı Geri Alan Var Mı?

Banka Dosya Masrafı geri alan var mı sorusunun yanıtı EVET tir. Ancak İnternette bazı sitelerinin ve tüketicilerle telefon ile irtibat kuran bazı kişilerin ücret karşılığında çok kısa bir sürede banka dosya masrafı iadesi işlemleri ile ilgili yardımcı oldukları söylense de bir çok tüketici bu kişilerden zarar görerek mağdur olmuştur.

Yapılan görüşmeler sonucu yalnızca kargo ile bir dilekçe gönderildiği bilinmekte olup bu dilekçeler Tüketici Hakem Heyetlerinde de maktu olarak bulunmaktadır. Dolayısıyla bu kişilere ücret ödemenin bir faydası bulunmamaktadır. Dilekçeyi doldururken dikkat edilmesi gereken husus bilgilerin eksik doldurulmaması ve belgelerin tam olmasıdır.

Mevcut siteler aracılığı ile ödenen bedellerin nereye gönderildiği dahi belli olmayıp ilgili site sahiplerinin bir çoğunun vergi kayıtları da bulunmamaktadır. Vergi kayıtları olsa ve fatura karşılığı bu işlemler yapılıyor olsa dahi Hukuki Danışmanlık yalnızca avukatlar tarafından yapılabilmektedir. Bu sebeple yapılan işlem de kanunlara aykırıdır. Hukuki bilgiden mahrum bu kişilere itibar edilmemesi tüketicilerin lehine olacaktır.

Bu sebeple tüketicilerin banka dosya masrafı nı mağdur olmadan iade alabilmeleri için yetkili kişilerden yardım almaları faydalı olacaktır.

MASRAFLARINIZI İADE ALIN

Kredi kullanırken ödediğiniz ücretlerle birlikte bankalar sizden dosya ücreti de almaktadır. Ancak bu ücretleri ödemeniz gerekmiyor. Ödediğiniz ücretleri geri alma hakkınızdan HEMEN faydalanabilirsiniz.

%100 ÜCRETSİZ

Bankaların sizden kesmiş olduğu masrafların iadesi için açılacak başvurularda sizden HİÇBİR ÜCRET ALINMAMAKTADIR. Yalnızca işlem kesinleşip banka alacağınızı iade ettiğinde avukatlık hizmet komisyonu ödersiniz.

BAŞVURU İÇİN İŞLEM KOLAY

Alınması mümkün olan iadeler:

aboneden kayıp-kaçak bedeli

Dosya Masrafı

Kredi Kartı Aidatı

Yapılandırma-Refinansman Ücreti

Kredi Tahsis Ücreti

İstihbarat Ücreti

İpotek Fek Ücreti

İpotek Tesis Ücreti

Kredi Kullandırım Ücreti

Yapılandırma Aşamasında Alınan (%1-%3 Erken Kapatma) Ücreti

Ekspertiz Ücreti(Bir kısmı)

Alınması mümkün olmayan iadeler:

Expertiz Ücreti Ücreti

Hayat Sigortası Ücreti

Konut Sigortası Ücreti

Kredi Toplu Kapatma İşleminde Ödenen Ceza Ücreti

Davada aboneler, hem halen tahsil edilen kayıpkaçak bedeli için tedbir isteyecek hem de geçmiş 10 yıllık bedelin iadesini talep edecek. Abonelerin, faturaları 2 bin lira altı ise tüketici hakem heyetine (fatura tutarına göre), 2 bin lira üstü ise mahkemeye başvurmaları ve gerekli belgeleri biz vermesi haleinden ücretsiz bir şekilde tarafımıza işlemleri yapmaktayız

Hukuk büromuz deneyimli avukatları sayesinde bankalardaki alacaklarınızı takip ederek hakkınız olan paraları en kısa sürede geri almanızı sağlarken siz kazandığınız paraları gönlünüzce harcayın.

Peki kesintilerin iadesi ne kadar zaman almaktadır?

Ücret iadesi başvurulan kuruma göre değişkenlik göstermektedir. Yani hakem heyetine başvurulduğunda farklı bir prosedüre, mahkemeye başvurulduğunda farklı bir prosedüre tabiidir.

Bu nedenle ücret iadeniz 1 ay ile 6 ay arasında değişmektedir.

Bu sürecin sonunda tüketiciye kesinti yapılan tutar kuruşu kuruşuna iade edilmektedir.

Sürecin takibi için gerekli belgeler nelerdir ?

Özellikle kredi kullanmış olduğunuz bankadan yapılan kesintiyi gösteren aşağıdaki belgelerden en az biri yeterlidir;

Kredi sözleşmesi

Kredi geri ödeme planı ( masraf kesintisini gösteren )

Masraflarınızı gösteren dekontlar

avukatlarımız, sizin adınıza ücretsiz iade takibi yapabilmeleri için dava vekaleti çıkartmanız gerekmektedir.

bu evrakları bize ulaşması halinden tarafımızca gereken yasal işlemleri başlayacaktır

ÖRNEK YARGITAY

YARGITAY KARARI

ÖRNEK İSTENE EVRAK

İSTEN ÖRNEK BELGELER

Avukat Sebahttin KONYAR İSTANBUL BAROSUNA KAYITLI Avukat

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık