Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan taşeron işçilerin

Özel Güvenlik İşçi Hakları

Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan taşeron işçilerin maaş ve izinleri artık hastane yönetimi tarafından kontrol altında tutulacak.

Bünyesinde on binlerce taşeron işçi çalıştıran hastanelere Sağlık Bakanlığı tarafından yazı gönderildi. Türkiye genelinde 88 Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine gönderilen yazıda taşeron işçiler hakkındaki yeni yasal düzenlemeler hatırlatılarak, bünyelerinde çalışan taşeron işçilerin maaş ve izin haklarının yakından takip edilmesi istendi.

taşeron işçilerin en büyük sıkıntılarının başında ise alt işverenlerin değişmesi ile taşeron çalışanın yıllık izin kullanma sorunuydu. Hastaneler bundan sonra alt işveren değişse bile personellerin izin kullanım bilgilerini bilecek ve aynı iş yerinde çalıştıkları süreler dikkate alınarak hesaplanacak. Zaten zorunlu olarak izin bilgilerini kayıt altına alan alt işveren asıl işveren olan hastaneye de bu bilgileri gönderecek. Personelin maaşlarının yatmaması durumunda ise alt işverenin hak edişlerinden kesilerek işçinin bana hesabına yatırılacak.

YAZININ ASLI İÇİN TIKLAYINIZ